Nieuws

Beker Noord: Cupfighter Staphorst sneuvelt in eerste ronde

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

13 november 2019

Staphorst, de bekerwinnaar van 2016 en 2017 en verliezend finalist van 2012 en 2015, is deze jaargang in de eerste ronde uitgeschakeld. Eersteklasser Noordscheschut elimineerde de hoofdklasser door de strafschoppenreeks beter te nemen. De reguliere negentig minuten voetbal waren daarvoor in 1-1 geƫindigd.

Nick Koster scoorde in de eerste helft voor Noordscheschut, Mike Reuvers maakte in het tweede bedrijf gelijk. Staphorst kreeg nog de mogelijkheid om de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen, maar Martin van 't Ende miste een opgelegde kans. In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie bleef iedereen aan de kant van Noordscheschut koel, bij Staphorst misten Ruben Kin en Mike Reuvers.

SC Genemuiden kende weinig problemen met LTC. De tweedeklasser uit Assen keek al vroeg tegen een 2-0 achterstand aan en die bleek ook nog eens onoverbrugbaar. Het is dat Genemuiden gas terug nam, waardoor de stand voor LTC een draaglijk aanzien bleef behouden. Pas in het laatste kwartier van de tweede helft drukte Genemuiden het krachtsverschil in nog twee doelpunten uit.

 

Noordscheschut - Staphorst 1-1, Noordscheschut w.n.s. (4-2)

Doelpunten 31. Nick Koster 1-0, 70. Mike Reuvers 1-1
Scheidsrechter G. Gils

 

SC Genemuiden - LTC 4-0 (2-0)

Doelpunten 3. Kay Velda 1-0, 16. Nouredinne Boutzamar 2-0, 74. Job van Dalfsen 3-0, 90. Jermain Baicadila 4-0
Scheidsrechter B. Huizinga

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Noord.