Nieuws

Robbert de Ruiter gaat FC Lisse verlaten

Nieuws
Derde divisie

 

14 november 2019

Robbert de Ruiter gaat FC Lisse aan het eind van dit seizoen verlaten. Dat besluit is gevallen in overleg met het bestuur en de technische commissie van de derde divisie club. De Ruiter is bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Lisse en kan terugkijken op een periode met hoogtepunten maar ook sportieve teleurstellingen.

 

De Ruiter kreeg in zijn eerste seizoen meteen te maken met p/d wedstrijden om de Lissenaren in de Derde divisie te houden. Na de 1-0 nederlaag walste FC Lisse in de return met 6-1 over Staphorst heen. Coryfee Kevin Winter, die een jaar eerder al afscheid had genomen van het eerste elftal, keerde speciaal voor deze gelegenheid nog een keer terug in de hoofdmacht. Het jaar daarop promoveerde FC Lisse naar de Tweede divisie. IJsselmeervogels pakte de titel, maar De Ruiter leidde zijn equipe met goed gevolg door de nacompetitie door eerst Dongen (2-5 en 2-1) uit te schakelen en vervolgens Harkemase Boys (1-2 en 1-4) de pas af te snijden.

 

Robbert de Ruiter
Foto: Orange Pictures

 

In 2018 opnieuw nacompetitie, maar dan de andere kant op en dat werd geen succes. De uitwedstrijd tegen JVC Cuijk wist FC Lisse met 0-2 te winnen, maar de return op Ter Specke draaide uit op een 0-3 nederlaag. Seizoen 2018-19 verliep zonder noemenswaardige opwinding. FC Lisse eindigde in de Derde divisie bovenaan het rechter rijtje. Dit seizoen is de bollenclub de weg van doorselecteren/verjongen ingeslagen. FC Lisse begon de competitie met drie nederlagen, maar staat inmiddels weer op dezelfde hoogte waar de club vorig seizoen eindigde (plek tien).

 

De Ruiter (52) begon zijn trainersloopbaan bij Sportlust '46, waar hij in het seizoen 2014-15 ook nog een jaar jeugdcoördinator was. Na twee jaar coach te zijn geweest bij Sportlust '46 had hij VVSB (3 jaar), ARC (3 jaar) en Noordwijk (5 jaar) onder zijn hoede en bij elke club was er succes te noteren. In 2005 werd VVSB kampioen (promotie naar de hoofdklasse), in 2008 ook met ARC promotie naar de hoofdklasse (via de nacompetitie) en ook Noordwijk ging in 2011 met De Ruiter aan het roer een stap omhoog. Noordwijk pakte in een beslissingswedstrijd (1-0 na verlenging) de titel ten koste van Quick Boys en hield het daarna drie jaar vol op toen het hoogste niveau van het amateurvoetbal. De Ruiter nam in het jaar (2014) dat Noordwijk degradeerde afscheid van de club. Dat gebeurde in de nacompetitie met twee bizarre duels met de amateurs van Ajax. In Amsterdam verloor Noordwijk met 6-1, maar maakte het in de return nog bloedstollend spannend met een 6-2 overwinning. "Dit was onze beste wedstrijd van het seizoen", trok De Ruiter bij die gelegenheid een wrange conclusie.