Nieuws

Eric Meijers per direct hoofdcoach Spakenburg

Nieuws
Tweede divisie
Derde divisie

 

14 november 2019

Eric Meijers treedt per direct in dienst bij Spakenburg. Meijers stond al hoog op het verlanglijstje bij de tweededivisionist om komend seizoen hoofdcoach te worden, maar door het tussentijds vertrek van John de Wolf moest Spakenburg versneld op zoek naar een nieuwe coach. Meijers had nog een lopend contact tot aan het eind van het seizoen bij VVSB, maar de club uit Noordwijkerhout die uitkomt in Derde divisie toonde op verzoek van Spakenburg de bereidheid om Meijers meteen te laten overstappen. Maandag aanstaande (18 november) staat Meijers, die een overeenkomst tot medio 2021 heeft getekend, voor het eerst voor de groep.

 

"Bij VVSB kon ik weer op Tweede divisie niveau gaan trainen. Daar ben ik de club erkentelijk voor. Maar VVSB degradeerde en ik wil wel zo hoog mogelijk blijven trainen. Die kans kreeg ik nu. Als de twee clubs er dan samen uitkomen, kun je overstappen", reageerde Meijers voor de microfoon van TV West op zijn transfer.

 

Erik Meijers
Foto: Ferry Toth

 

Wie Erik Meijers zegt, zegt ook Achilles '29 en andersom. In de periode 2002-2012 werden de Groesbekers onder Meijers twee keer kampioen in de hoofdklasse en pakten ook de titel in de zondag topklasse in 2012. In de daaropvolgende strijd om de algehele landstitel was Achilles '29 superieur aan Spakenburg (3-0 en 0-2). In 2011 won Achilles '29 ook nog de Supercup ten koste van IJsselmeervogels.

 

Na Helmond Sport en JVC Cuijk keerde Meijers in 2015 terug bij Achilles '29, dat in 2013 was overgestapt naar de Eerste divisie. In 2017 degradeerde Achilles '29 naar de Tweede divisie en in januari 2018 volgde het faillissement van de BVO Achilles '29, waarop Meijers de club verliet. In november 2018 pakte Meijers de draad weer op bij VVSB, dat Jack Honsbeek tussentijds had ontslagen. VVSB wist zich afgelopen seizoen uiteindelijk niet te redden in de nacompetitie en degradeerde naar de Derde divisie. Meijers laat de club uit Noordwijkerhout achter op een zesde plek.