Nieuws

Beker Oost: NSC Nijkerk na één ronde eruit

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

14 november 2019

NSC Nijkerk is in het bekertoernooi van district Oost er meteen in de eerste ronde uitgevlogen. Rohda Raalte kwam met 2-1 uit aan de goede kant van de score. De Nijkerkers openden vlak na rust via Mark Fennebeumer nog wel de score, maar vlot herstelde Mart Lugtenberg vanaf elf meter de schade voor de zondag eersteklasser. Daarna speelde Rohda het slim op de counter. Eén van die uitvallen bekroonde Thom Strijland met een doelpunt. Toen had de ploeg van John Kamphuis nog maar een minuut of zeven plus blessuretijd over om directe uitschakeling af te wenden, maar Rohda bleef overeind.

DUNO D. kwam donderdag een ronde verder door RKHVV (Huissen) met 0-2 te verslaan. Mats Grotenbreg kopte de Doorwerthers vlak voor de pauze naar een voorsprong en die 0-1 bleef heel lang op het scorebord staan, met alle risico's vandien, omdat de zondag eersteklasser er af en toe gevaarlijk uitkwam. Drie minuten voor tijd zorgde Andreas Dusink voor de definitieve beslissing en had DUNO D. na drie nederlagen in de competitie weer eens een overwinning te pakken.

Berkum won eveneens met 0-2, maar ook dat ging stroef tegen zondag eersteklasser Heino. Maar als dan niemand een doelpunt weet te maken, hebben de Zwollenaren nog wel altijd Chris van der Meulen in de ploeg. De 35-jarige routinier (kan nog jaren mee, hoopt heel Berkum in stilte) opende een kwartier voor tijd de score en maakte in blessuretijd zijn tweede van de avond.

AZSV trad in Enschede aan met maar een deel van de vaste basis, maar ging rusten met een 0-2 voorsprong. Twintig minuten voor tijd maakte zondag eersteklasser Rigtersbleek wel de aansluiter, maar verder liet de koploper van de hoofdklasse A het niet komen.

Voor Achilles '29 kwam het bekeravontuur dinsdag al aan zijn eind. SC Bemmel was met 3-1 een maatje te groot voor de Groesbeekse hoofdklasser, die nog geen competitiewedstrijd wist te winnen dit seizoen.

 

SC Bemmel - Achilles '29 3-1 (1-1)

Doelpunten Dennis Knuiman 1-0, Solace Osarugue Uyi-olaye 1-1, Ricky Houterman 2-1, Dennis Knuiman 3-1
Scheidsrechter P.H.N. Voogsgeerd

 

RKHVV - DUNO D. 0-2 (0-1)

Doelpunten 42. Mats Grotenbreg 0-1, 87. Andreas Dusink 0-2
Scheidsrechter W.B. de Jong

 

Heino - Berkum 0-2 (0-0)

Doelpunten 76. Chris van der Meulen 0-1, 90+2. Chris van der Meulen 0-2
Scheidsrechter M. de Boer

 

Rigtersbleek - AZSV 1-2 (0-2)

Doelpunten 26. Erwin Nieuwboer 0-1, 44. Sebastian Navis 0-2, 70. Oussama el Assas 1-2
Scheidsrechter R.S. Spoler

 

Rohda Raalte - NSC Nijkerk 2-1 (0-0)

Doelpunten 50. Mark Fennebeumer 0-1, 54. Mart Lugtenberg (strafschop) 1-1, 83. Thom Strijland 2-1
Scheidsrechter G. Beekman

 

Klik hier voor de uitslagenpagina van de Districtsbeker Oost.