Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk loopt uit; VVOG en DOVO in zwaar weer

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

16 november 2019

Het gaat crescendo met Sparta Nijkerk. De promovendus blijft maar winnen en ziet zo nu en dan een concurrent punten laten liggen. De Nijkerkers wonnen in Hoek de zware uitwedstrijd tegen de nummer drie met 2-4, terwijl achtervolger DVS '33 Ermelo thuis met 0-2 van Barendrecht verloor. De voorsprong van de Nijkerkers op de Ermeloërs is daarmee gegroeid tot vijf punten.

 

Rik Impens (10) soleert door de verdediging van Sparta Nijkerk, maar stuit op doelman Gino Coutinho.
Foto: Patricia Maljaars


Harkemase Boys en ODIN '59 profiteren van de nederlaag van Hoek. De Friezen versloegen Jong Almere City FC met duidelijke cijfers (0-3) en ODIN '59 liet ONS Sneek met lege handen achter (1-2). De Harekieten en Heemskerkers zijn Hoek gepasseerd en staan nu derde en vierde. Voor ONS Sneek lijkt er, na een derde van seizoen te hebben gespeeld, geen redden meer aan. Met drie uit elf ligt het ticket voor de hoofdklasse al klaar.

 

De doorgebroken Ramy Salem passeert DVS-keeper Daan Kamphuis buiten de 'zestien' en is op weg naar de 0-2 voor Barendrecht.
Foto: Cees Bakker


VVOG en DOVO zien de staart van de middenmoot steeds verder uit beeld raken. VVOG had van Ajax moeten winnen om nog iets van het seizoen te kunnen maken, maar de Amsterdammers stuurden VVOG met een krappe 2-1 nederlaag naar huis. Daardoor heeft Ajax een gat van zes punten geslagen met de Harderwijkers.

 

Genridge Prijor (ONS Sneek) duelleert met Nicky Eekhout (rechts) van ODIN '59.
Foto: Rob Bosma


DOVO zit met evenveel punten als VVOG in hetzelfde schuitje. De verdediging van de Veenendalers had geen tabbert aan, maar ze speelden wel voor Sinterklaas door Excelsior '31 van cadeautjes te voorzien. Er werden er maar liefst zes uitgepakt, terwijl het er bij een stand van 2-2 nog helemaal niet beroerd uit zag voor DOVO.

In de avond werd VVSB - GOES gespeeld. GOES won met 0-2 en is daarmee VVOG en DOVO voorbij gegaan.

 

 

Ajax - VVOG  2-1 (1-0)
DOVO - Excelsior '31  2-6 (1-1)
DVS '33 Ermelo - Barendrecht  0-2 (0-1)
FC Lisse - SteDoCo  4-2 (4-1)
Hoek - Sparta Nijkerk  2-4 (0-3)
Jong Almere City FC - Harkemase Boys  0-3 (0-0)
ONS Sneek - ODIN '59  1-2 (0-0)
VVSB - GOES  0-2 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.