Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels wint eerste periode

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

16 november 2019

Na een serie van drie gelijke spelen en één nederlaag heeft IJsselmeervogels de laatste wedstrijd van de eerste periode wel weer weten te winnen. Kozakken Boys werd in eigen huis met 1-3 verslagen. De overwinning zorgde ervoor dat de Spakenburgers de eerste periode op hun naam konden schrijven en nu dus al verzekerd zijn van de eerste ronde in het KNVB-bekertoernooi van volgend seizoen.

 

Robbert Olijfveld (rechts) had met twee doelpunten een groot aandeel in de overwinning van IJsselmeervogels tegen Kozakken Boys.
Foto: Erik de Weerd


HHC Hardenberg en Koninklijke HFC moesten hopen op een misstap van de koploper om zelf nog kans te maken op de periodetitel, maar dan moest er natuurlijk zelf wel gewonnen worden. Dat lukte HHC Hardenberg niet. In en tegen Noordwijk (waar tegen het nog nooit gewonnen had) gingen de Sallanders met 2-0 de bietenbrug op. De 'Koninklijke' won wel, maar alleen door een kapitale blunder van scheidsrechter Michael Eijgelsheim die een prima sliding op de bal van Masies Artien bestrafte met een strafschop. In het daaropvolgende tumult kreeg topscorer Joël Tillema ook nog eens een rode kaart voorgeschoteld. Floris van der Linden pakte het presentje uit (2-1) en liet Rijnsburgse Boys met een kater achter. HFC is HHC voorbij gestoken en staat nu derde.

Katwijk behoudt door de 2-0 overwinning tegen De Treffers aansluiting bij de top van de ranglijst. De oranjehemden zijn Rijnsburgse Boys gepasseerd en hebben nog maar één puntje minder dan HHC Hardenberg.
Spakenburg behaalde een benauwde zege tegen Excelsior Maassluis (1-0). Vince Gino Dekker was de matchwinner. De 'Blauwen' staan inmiddels weer stevig in de middenmoot.

Onderin hebben Quick Boys en Scheveningen belangrijke overwinningen behaald. Quick Boys won met 0-1 van ASWH door een laat doelpunt van Ivailo Staal. Daardoor klimmen de Katwijkers naar de dertiende plaats en zijn op basis van het doelsaldo aan Excelsior Maassluis voorbij gegaan.
Scheveningen versloeg in een 'zes-punten-wedstrijd' Jong FC Volendam met 2-1. De ploeg van trainer John Blok heeft nu zes punten voorsprong op de wijdbroeken en na de gelukkige overwinning van GVVV tegen TEC (1-2), is Scheveningen ook TEC gepasseerd.

 

Op zondag heeft AFC net geen misstap gemaakt. Thuis wonnen The Reds met 2-1 van Jong Sparta, dat in de negentigste minuut bij 1-1 een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant in toen een vrije trap voor AFC via Sparta-verdediger Levi Bouwense in het Rotterdamse doel vloog: 2-1. Door de overwinning staat AFC nu met een wedstrijd meer gespeeld op de tweede plaats.

 

 

Noordwijk - HHC Hardenberg  2-0 (0-0)
Scheveningen - Jong FC Volendam  2-1 (0-0)
ASWH - Quick Boys  0-1 (0-0)
Kozakken Boys - IJsselmeervogels  1-3 (1-2)
Spakenburg - Excelsior Maassluis  1-0 (1-0)
Katwijk - De Treffers  2-0 (0-0)
Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys  2-1 (0-1)
TEC - GVVV  1-2 (0-0)
AFC - Jong Sparta 2-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.