Nieuws

Rijnsburgse Boys roodgloeiend op de scheidsrechter

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

17 november 2019

HAARLEM - Het duel tussen de Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys, met als inzet minimaal aansluiting houden met koploper IJsselmeervogels, was tot de 90-ste minuut een heerlijke pot voetbal geweest. Daarna eindigde de wedstrijd nog net niet in een massale vechtpartij, toen Michael Eijgelsheim, die zwak leidde, de thuisclub doodleuk een strafschop toekende.

 

Masies Artien zette een perfecte sliding in op de bal, waarbij ook zijn tegenstander onderuit ging. Toen Eijgelsheim naar de stip wees, brak de hel los, waarin Rijnsburger Joël Tillema een rode kaart kreeg. Floris van der Linden wist het cadeautje uiteindelijk te verzilveren en zette zijn ploeg op winst: 2-1.

 

Jeffrey Jongeneelen passt de bal langs Jacob Noordmans.

 

De scheldpartijen en beledigingen richting de scheidsrechter na het laatste fluitsignaal waren van dien aard dat Eijgelsheim onder begeleiding van het veld moest. Geen fraaie aftocht van de man die een discutabele partij floot. Koninklijke HFC mocht niet mopperen zoals trainer Gertjan Tamerus het verwoordde en de gevleugelde uitspraak deed: "Soms zit het mee en soms zit het tegen zoals vorige week toen we beter speelden dan vandaag maar wel verloren. Als ik heel eerlijk ben verdiende deze wedstrijd geen winnaar, maar ja zo gaat het altijd in het voetbal."

 

Daar had de coach gewoon gelijk, maar vertel dat maar eens aan Rijnsburg-supporters die roodgloeiend waren van boosheid. Eijgelsheim had het al de hele wedstrijd aan de stok gehad met Rijnsburgse Boys dat veel vrije schoppen tegen kreeg. De strafschop was de druppel.

Toch groeide de wedstrijd naar een zeer acceptabel niveau. Soms top, soms flop, maar het publiek genoot van de spanning, de inzet aan beide kanten, soms flitsende combinaties, de snelle tegenstoten en de kansen. Kortom, de amusementswaarde was best hoog. Aan Rijnsburg zijde blonken Jeffrey Jongeneelen (rechts) en Dani van der Moot (links) uit. Jongeneelen kopte op de paal, Jeroen Spruijt kreeg een prima kans en ook Van der Moot was dicht bij een treffer. Aan de andere kant zagen Van der Linden en Joël Donald kansen in rook opgaan.

 

Rijnsburg-doelman Bradly van der Meer maakt een doelpoging van Khalid Tadmine onschadelijk.

 

"Het was absoluut geen saaie wedstrijd", vond ook Tamerus. "Er waren veel hachelijke momenten voor beide doelen en beide partijen hadden op voorsprong kunnen komen. Wij waren de gelukkigen omdat we een strafschop kregen. Ik heb het niet goed kunnen zien omdat er veel mensen in de zestien waren. Achteraf hoorde ik dat het geen overtreding was en kan ik alleen maar zeggen dat wij mazzel hebben gehad." Ook Jongeneelen had van afstand niets gezien, had zijn twijfels, maar niet over het spel van Rijnsburg. "Wij waren gewoon beter", vond de spits. "Alleen al de kansen die we kregen. Tweemaal op de paal, waarvan eentje binnenkant die er op miraculeuze wijze niet ingaat en de bal het veld weer in stuitert. Dat was gewoon pech, anders staat er een andere uitslag op het scorebord."

 

In de 38-ste minuut viel de openingstreffer. Op het middenveld kopte Spruijt een min of meer onbespeelbare bal door de Haarlemse defensie heen, waarna Tillema de actie schitterend afrondde ( 0-1). Koninklijke HFC had daarna het geluk aan zijn zijde toen Spruijt de mogelijkheid om de wedstrijd in het slot te gooien met een slap schot onbenut liet.

Na de rust probeerde Koninklijke HFC meteen druk te zetten en dat resulteerde al vlot gelijkmaker. Vincent Volkert mikte de bal nauwkeurig in het massaal afgeschermde doel: 1-1. Daarop ontpopte het duel zich een thriller met alles wat voetbal aantrekkelijk kan maken. De thuisclub rook dat er winstkansen lagen.

 

Michael Eijgelsheim geeft Rijnsburger Masies Artien (3) geel en een strafschop voor Koninklijke HFC. En toen waren de poppen aan het dansen.

 

Jongeneelen kon met maar moeilijk verkroppen dan zijn ploeg toch nog lullig verloor. Samen met zijn maatje Van der Moot had hij voor veel gevaar gezorgd in de defensie van Koninklijke HFC. "We zakten wat weg in de tweede helft", vond de nog altijd snelle aanvaller, "maar het werd wel een leuke wedstrijd. Verschrikkelijk jammer dat we op zo'n manier de punten zijn kwijt geraakt. Je hebt ook een beetje geluk nodig. We hebben niet gekregen waar we recht op hadden en daar baal ik van."

 

Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys 2-1 (0-1)

Doelpunten 38. Joël Tillema 0-1, 52. Vincent Volkert 1-1, 90+1. Floris van der Linden (strafschop) 2-1
Scheidsrechter M. Eijgelsheim
Toeschouwers 800
Koninklijke HFC Boks, Lewis (46. Tadmine), Morgan, Boer, Kok, Volkert, Noordmans, Van Huffel, Westra, Van der Linden, Donald (46. Wilffert)
Rijnsburgse Boys Van der Meer, Koomen, Artien, Zeijlmans, Strooker, Tillema, Ros, Spruijt, Jongeneelen, Van der Moot, Van Dongen (83. Zeldenrust)
Gele kaart Van Huffel (Koninklijke HFC), Ros, Spruijt, Artien (Rijnsburgse Boys)
Rode kaart Tillema (Rijnsburgse Boys)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures