Nieuws

Flair Noordwijk is HHC Hardenberg teveel

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

17 november 2019

NOORDWIJK - Zowel Noordwijk als HHC Hardenberg zijn ploegen die in positieve zin de tweede divisie kleur geven. Het ervaren HHC Hardenberg was opgeklommen naar de tweede plaats en Noordwijk is als nieuwkomer met soms leuk voetbal een aanwinst. Beide ploegen hadden op de confrontatie op sportpark Duinwetering zo hun eigen belangen geplakt. Door de 2-0 zege zag de thuisploeg de belangen in waarheid omgezet. De ploeg van trainer Kees Zethof blijft nu verder weg van de gevarenzone. Dat was ook het doel waarvoor met veel felheid en flair was gestreden.

 

Voor HHC Hardenberg kwam een eind aan een reeks van vijf wedstrijden zonder nederlaag. Maar wat als erger werd ervaren was het feit dat de kans op het winnen van de eerste periode in rook opging. "Als IJsselmeervogels punten zou verspelen dan zouden wij bij winst die periodetitel binnen kunnen halen. We hebben daar ook voor gespeeld en ook steeds aanvallend gewisseld. Alleen tegen een goed spelend Noordwijk was dat niet genoeg", was de verklaring van coach Gert Jan Karsten over de teleurstelling bij zijn team.

 

Nick van Staveren heeft Noordwijk op een 1-0 voorsprong gezet.

 

Toch had HHC Hardenberg zeker de eerste twintig minuten het heft in handen. Met een sterk spelende Serginho Fatima in de verdediging kreeg het aanvallend geweld van Noordwijk-aanvoerder Emiel Wendt geen kans. Zelf hebben de bezoekers in Rob van der Leij ook een spits die je geen ruimte moet geven. Van der Leij reageerde in de zevende minuut goed op een stuiterende bal, maar doelman Mike van Vliet wist redding te brengen. In die fase van de wedstrijd was HHC Hardenberg de bovenliggende partij, maar verloor dat voordeel na zo'n 25 minuten. Met name de kleine Noordwijk-middenvelder Thomas Reynaers ging zich nadrukkelijker bemoeien met het spel. Zo schoof hij steeds meer richting Glenn Kobussen, de spelmaker van de bezoekers.

 

Daarmee kwam er ook een betere veldbezetting en balans bij de thuisploeg, maar eerst leverde dat alleen maar een patstelling over het gehele veld op. Dat kwam omdat HHC Hardenberg zijn voordeel niet zomaar opgaf. Er kwamen wel een paar kansen. Zo kreeg de thuisploeg twee mogelijkheden, maar Denzel James (schot net naast) en Brayen Bröcker (kopbal net over) hadden geen succes. Aan de andere kant verscheen Nick de Bondt alleen voor doelman van Vliet, maar die behoedde voor tweede keer zijn ploeg voor een achterstand.

 

Stephen Warmolts gaat hangen aan het shirt van Emiel Wendt. Jurjan Mannes (22) is standby om in te grijpen.

 

Noordwijk trok de opgaande lijn van de eerste helft ook in het tweede bedrijf door, terwijl HHC Hardenberg eigenlijk te ver terugviel. Het spel van de bezoekers werd alsmaar rommeliger. Over gevaar voor het doel van Noordwijk viel al helemaal niet meer te praten en het met veel bravoure spelende team van Zethof kwam zelf wel steeds dichter bij doelman Sander Danes. Het moest een keer goed vallen voor de thuisploeg en dat gebeurde in de 61-ste minuut. Een lang lopende aanval kon uiteindelijk Nick van Staveren koppend bij de tweede paal afronden: 1-0. Vier minuten later was het weer raak. Een niet zo geweldig schot van James werd door Fatima van richting veranderd en daardoor was doelman Danes volkomen verrast: 2-0.

 

De bezoekers moesten antwoorden, maar dat antwoord kwam er gewoon niet. Noordwijk had de zaken goed voor elkaar en bleef over het gehele veld steeds de meerdere. Zo kon Van Staveren zijn ploeg ruim een kwartier voor tijd nog aan een grotere voorsprong helpen, maar ging zijn kopbal net over. De missie van de ploeg van Karsten werd het laatste kwartier nog zwaarder. Fatima moest met een hoofdwond van het veld en omdat er al drie keer was gewisseld, bleven er slechts tien Hardenbergers op het veld staan. Dat nadeel kwamen de bezoekers niet meer te boven, terwijl het voor Noordwijk alleen maar gemakkelijker werd om de verdiende drie punten binnen te halen. Alleen moest Rob Overvliet nog een keer een gevaarlijke inzet van Kobussen blokken, maar dat was ook het enige wapenfeit in de tweede helft van de ploeg die met zoveel plannen was begonnen aan dit duel.

 

Martijn le Congé (links) en Raies Roshanali proberen Rens van Benthem in bedwang te houden.

 

Karsten gaf ook alle credit aan zijn tegenstander. "We hadden misschien in de eerste helft kunnen toeslaan, maar in de tweede helft zakten we te ver weg. Er ging gewoon erg veel fout en misschien was dat wel de verdienste van Noordwijk. Die lange ballen op hun spits Wendt hebben we niet goed verwerkt. Over mijn wissels moet ik nog maar een keer nadenken als ik de beelden van dit duel bekeken heb." Zethof was natuurlijk in zijn nopjes. "Het is toch duidelijk dat alle ploegen in deze tweede divisie aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben nu een serie van acht wedstrijden zonder overwinning achter ons gelaten en dat doet goed. We moeten nog wennen aan dit hogere niveau en zijn nu bezig om de poppetjes op de juiste plaats te krijgen. Dat gaat met horten en stoten. Een compliment aan de ploeg voor de felheid waarmee ze toch de nummer twee tegemoet zijn getreden. We hebben vanavond een speciale gala avond bij Noordwijk en dan werkt deze zege als een welkom extraatje."

 

Noordwijk - HHC Hardenberg 2-0 (0-0)

Doelpunten 61. Nick van Staveren 1-0, 65. Serginho Fatima (e.d.) 2-0
Scheidsrechter J. te Kloeze
Toeschouwers 600
Noordwijk Van Vliet, Le Congé, Overvliet, Rietveld, Bröcker (85. Smith), Van Staveren, Reynaers, Roshanali, Bosma (81. Westdijk), Wendt, James (77. Achefay)
HHC Hardenberg Danes, Bouws, Fatima, Warmolts, Manuhutu, Amakodo (46. Hemmink), Kobussen, Mannes, Etten (56. Junte), Van der Leij, De Bondt (62. Van Benthem).
Gele kaart Mannes, Bouws (HHC Hardenberg)

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures