Nieuws

DOVO kondigt vertrek Gert Kruys aan

Nieuws
Derde divisie
Competitie

 

19 november 2019

DOVO en coach Gert Kruys hebben per direct de samenwerking stopgezet. Kruys had al een aflopende contract en DOVO heeft voor volgend seizoen ook al een overeenkomst gesloten met Patrick Loenen. De derde divisieclub, inmiddels gezakt naar de vijftiende plaats, zal op zoek moeten naar de vervulling van de tijdelijke vacature voor hoofdcoach.

 

Ook vorig seizoen al rommelde het bij DOVO achter de schermen rond de positie van Kruys. Een deel van de spelersgroep zou weerstand hebben opgebouwd tegen de coach, maar de clubleiding besloot om financiële redenen (afkoopsom) door te gaan met Kruys. De opvallende transfer van de gebroeders Joshua en Enrico Patrick naar DVS '33 Ermelo was een reactie daarop, al wordt zoiets op dat moment nooit officieel geventileerd.

 

Het voortijdige ontslag van Kruys komt dus niet helemaal uit de lucht vallen, zeker nu dit seizoen de resultaten zo dik in de min zitten. Slechts twee overwinningen boekte DOVO in de competitie, plus nog wat verdwaalde gelijke spelen, maar verliespartijen hebben zwaar de overhand, met de 2-6 thuisnederlaag tegen Excelsior '31 als dieptepunt. Dat wordt dan een optelsom, waar het bestuur van DOVO maandagavond een punt achter heeft gezet.

 

Gert Kruys
Foto: Orange Pictures

 

"Natuurlijk is dit voor DOVO en Gert Kruys een pijnlijke oplossing. Op deze manier willen we geen afscheid van elkaar nemen. Dit is de trainer die ons naar de derde divisie heeft geholpen, die staat voor een voetballend DOVO. Daarnaast ken ik Gert als een mensenmens, een trainer die probeert het beste uit zichzelf en het team te halen. De keuze is daarom niet persoonlijk, maar alleen gemaakt op basis van het tegenvallend resultaat", legt voorzitter Jan Wilem de Groot een verklaring af in het uitgegeven persbericht van DOVO.

Ook Kruys reageert in hetzelfde persbericht: "Natuurlijk had ik een afscheid van DOVO liever anders gezien. In het begin van het seizoen gaf ik al aan dat dit mijn laatste jaar bij de club zou zijn. Dat was geen verrassing, want mijn contract loopt gewoon aan het einde van het seizoen af. Dat einde had ik me echter anders voorgesteld, maar ja, het is de voetbalwereld en als het bij de profclubs kan gebeuren, dan kan het ook bij DOVO."

 

Kruys is een bekend gezicht in het betaalde voetbal. Na zijn carrière als voetballer bij FC Utrecht had hij als coach onder meer De Graafschap, FC Dordrecht en Volendam onder zijn hoede. In maart 2013 tekende hij tussentijds een contract bij IJsselmeervogels, maar verliet de club ook weer tussentijds om bij Sparta aan de slag te gaan. Daar werd hij in het najaar van 2014 weer aan de kant gezet.


In 2016 trad Kruys in dienst bij DOVO en dat eerste seizoen was er meteen succes. De Veenendalers promoveerden via de nacompetitie ten koste van Noordwijk (2-3 en 3-1, na verlenging) en SteDoCo (3-0 en 0-1) naar de Derde divisie, voor DOVO een hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Afgelopen seizoen eindigde DOVO op plek negen.