Nieuws

DVS '33 contracteert Ouaali; VVSB stelt Plug aan

Transfernieuws
Derde divisie

 

22 november 2019

DVS '33 Ermelo heeft Simon Ouaali gecontracteerd als opvolger van Richard Plug, die een week geleden uit eigener beweging opstapte. De overeenkomst loopt tot het einde van dit seizoen. Ouaali staat met ingang van komende maandag (25 november) voor de groep. In de uitwedstrijd tegen Ter Leede zitten Jaap de Vries en John Dooijewaard nog op de bank.

 

Simon Ouaali (met Sparta Nijkerk stropdas) 
Archieffoto: Ferry Toth

 

Ouaali maakte als coach naam bij Sparta Nijkerk, waar hij tussentijds instapte in het seizoen 2011-12. In 2014 pakten de Nijkerkers met Ouaali aan het roer de titel en promoveerden naar de topklasse. Ouaali ontving mede door die prestatie de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer in het amateurvoetbal van het jaar. Het avontuur in de topklasse duurde slechts een jaar. Terug in de hoofdklasse zagen velen Sparta Nijkerk als favoriet voor de titel, maar in november 2015 was na een reeks tegenvallende resultaten de tover uitgewerkt en kreeg Ouaali zijn ontslag aangezegd. De in Beni Said (Marokko) geboren coach was daarna nog actief bij VVZ '49 en Argon en meest recent, tussen maart en september 2018, interim-coach bij Chabab Rif Al Hoceima.

 

Richard Plug
Archieffoto: Orange Pictures

 

Na het tussentijds vertrek van Eric Meijers (naar Spakenburg) moest ook VVSB op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. De clubleiding kon snel zaken doen met Richard Plug, die (zie hierboven) opstapte bij DVS '33 Ermelo vanwege strubbelingen met de technische commissie. Plug heeft getekend voor anderhalf seizoen. De IJmuidenaar begon zijn trainersloopbaan bij VSV (Velserbroek) en had daarna De Kennemers (Beverwijk) en ODIN '59 (Heemskerk) onder handen. Bij ODIN '59 maakte Plug vier seizoenen vol en meteen in zijn eerste jaar in Heemskerk leidde hij de club naar het kampioenschap en daarmee promotie naar de Derde divisie. Plug start komende maandag (25 november) met zijn werk in Noordwijkerhout.