Nieuws

IJsselmeervogels verlengt niet met Verdonkschot

Nieuws
Tweede divisie

 

22 november 2019

Na dit seizoen zullen de wegen van Ted Verdonkschot en IJsselmeervogels van elkaar scheiden. De clubleiding en de trainer hebben in goed overleg besloten om na twee succesvolle seizoenen het contract niet te verlengen.
 

Ted Verdonkschot
Foto: Ferry Toth

 

Verdonkschot (56) stapte in 2018 over van Koninklijke HFC naar IJsselmeervogels en reikte in zijn eerste seizoen met de 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg, die het jaar daarvoor als negende waren geëindigd in de Tweede divisie, tot een derde plek. Dit seizoen heeft IJsselmeervogels bijna van meet af aan bovenaan gestaan en pakte ook de eerste periodetitel. Maar fraaie resulaten blijken geen garantie om te kunnen besluiten tot een continuering van een verbintenis met een coach, die succes heeft met een ploeg.

 

"Na twee intensieve jaren gaan zowel Ted als wij op zoek naar een mooie volgende stap. Door vroeg de gesprekken met Ted aan te gaan, heeft ook hij ruim de tijd om een nieuwe club te vinden. We wensen hem dan ook veel succes bij het vinden van een passende uitdaging", verklaart de technische commissie op de clubwebsite zijn keuze.

"We kijken terug op een succesvolle tijd met Ted als trainer voor de groep. Vorig seizoen hadden we de top-5 als doelstelling gesteld en hebben we uiteindelijk nog lang meegedaan om de titel. Dit jaar willen we mee gaan doen om de titel en daar zijn we op dit moment goed voor onderweg. Voordat we afscheid nemen willen we zo mogelijk afsluiten met het hoogst haalbare: het kampioenschap."