Nieuws

Hoofdklasse B: Staphorst stoomt op

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

23 november 2019

Staphorst stoomt op. Voor de zesde keer op rij (met vier overwinningen in die reeks) bleef de ploeg van Paul Weerman ongeslagen, want Flevo Boys ging met ruime cijfers (0-4) aan de kant. Staphorst is in punten op gelijke hoogte gekomen met Eemdijk en Swift, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. De nummers één en twee lieten ook in een rechtstreeks duel zien aan elkaar gewaagd te zijn. Voor rust bracht Fidel Yilmaz de Amsterdammers aan de leiding, na de pauze maakte Bas Buimer gelijk namens de 'Diekers'. Bij de 1-1 bleef het in de topontmoeting op sportpark De Vinken.

 

ACV'er Steijn Strijker (tweede van rechts) werkt de bal achter Urk-doelman Richard Strijker: 1-0.
Foto: Bennie de Boer


ACV en SC Genemuiden maakten een sprongetje op de ranglijst naar de plekken vier en vijf en hadden daarbij de hulp van SDC Putten en NSC Nijkerk die hun buren onderonsje afsloten op 1-1. ACV bleef met 2-0 de baas over Urk, dat het rechte spoor lelijk aan het kwijt raken is. SC Genemuiden had de grootste moeite om De Dijk eronder te krijgen. Daar was een doelpunt van verdediger Jens Jurn Streutker voor nodig in de laatste minuut (1-0).

Onder De Dijk blijven staan (op basis van een slechter doelsaldo) DETO Twenterand en Buitenpost. De Twentenaren maakten een verre reis naar het Noord Hollandse Purmersteijn, maar dat leverde doelpunten noch punten op (4-0). HZVV deed goede zaken (vestigde zich steviger in de middenmoot) dankzij een 3-0 overwinning op Buitenpost.

 

Volendam-aanvoerder Maarten Woudenberg wordt onder druk gezet door Kelvin Groothand van Berkum.
Foto: Rainer Fröhlich


Berkum en Volendam voerden een interessant steekspel op met een slechte uitkomst voor de Zwollenaren die twee keer op voorsprong kwamen, maar evenzovele keren ook Volendam weer langszij zagen komen. En 'good old' Maarten Woudenberg zorgde er zelfs voor dat de Volendammers met de volle wist (2-3) weer naar de andere kant van het IJsselmeer gingen.

 

ACV - Urk  2-0 (0-0)
Berkum - Volendam  2-3 (1-1)
Eemdijk - Swift  1-1 (0-1)
Flevo Boys - Staphorst  0-4 (0-1)
HZVV - Buitenpost  3-0 (1-0)
Purmersteijn - DETO Twenterand  4-0 (2-0)
SC Genemuiden - De Dijk  1-0 (0-0)
SDC Putten - NSC Nijkerk  1-1 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.