Nieuws

Hoofdklasse A: Capelle licht koploper AZSV pootje

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

23 november 2019

Na zes overwinningen op rij is AZSV op eigen veld verrassend onderuit gegaan. Capelle lichtte de koploper van de hoofdklasse A pootje met 1-2. Halverwege de eerste helft opende Kevin van la Parra voor de Capellenaren de score, maar vlot wist Sjoerd te Boekhorst de schade te herstellen voor de thuisclub. De 1-1 bleef staan tot tien minuten voor tijd. Toen kreeg Capelle een strafschop toegekend, door Rutger de Bos feilloos benut. De Aaltenaren drongen nog wel aan, maar het kwaad was geschied.

DHSC had in punten gelijk kunnen komen met AZSV, maar de Utrechters gingen met 1-0 ten onder bij Jodan Boys. Bradley el Idrissi maakte in Gouda met een treffer vlak voor rust het verschil. Daardoor kon Sportlust '46 over DHSC heen naar plek twee klimmen. De Woerdenaren wonnen vrij simpel. Het duel met Smitshoek was bij een 4-0 ruststand al gelopen. In de tweede helft was de 4-1 voor de statistiek.

DUNO D. is de weg helemaal kwijt. De Doorwerthers verloren voor de vierde keer op rij. De ploeg van Roy de Haan liet een Sinterklaaszak vol kansen ongeopend en betaalde daar tegen FC Rijnvogels een hoge prijs (1-3) voor. DUNO zag maar liefst vier ploegen voorbij komen op de ranglijst. SC Feyenoord is de nieuwe nummer vier geworden. De Rotterdammers boekten hun vijfde zege op rij. Dat ging ten koste van Achilles Veen, dat op Varkenoord voor rust nog wel de score openbrak, maar in het laatste kwart van de wedstrijd zijn meerdere moest erkennen in de thuisclub (2-1).

Ook Zwaluwen staat nu in doelsaldo boven DUNO. De Vlaardingers wonnen in een doelpuntrijk duel met 5-3 (rust 2-0) van Achilles '29. De Groesbekers blijven uiteraard stijf onderaan staan.

Onderin is Spijkenisse er niet in geslaagd in punten gelijk te komen met FC 's-Gravenzande. Het onderlinge duel eindigde onbeslist in 1-1 en dus bleef de marge van drie punten onaangeroerd. Rijsoord had op zijn beurt daarvan kunnen profiteren, maar verloor met 2-4 van ARC. De Alphenaren hebben met die overwinning voorlopig de gevarenzone ver achter zich gelaten.

 

AZSV - Capelle  1-2 (1-1)
FC 's-Gravenzande - Spijkenisse  1-1 (0-0)
Jodan Boys - DHSC  1-0 (1-0)
Rijsoord - ARC  2-4 (1-1)
Sportlust '46 - Smitshoek  4-1 (4-0)
Zwaluwen - Achilles '29  5-3 (2-0)
DUNO D. - FC Rijnvogels  1-3 (0-1)
SC Feyenoord - Achilles Veen  2-1 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.