Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk kijkt van afstandje toe

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

23 november 2019

Voor DVS '33 Ermelo zit er niets anders op dan te blijven jagen op Sparta Nijkerk en dat betekent in ieder geval de eigen wedstrijden winnen. Dat lukte, zij het met moeite. Ter Leede, zonder de geschorste regisseur Ian van Otterlo, nam voor de rust een voorsprong, maar Oktay Öztürk was met twee treffers (minuut 43 en 79) van groot gewicht voor zijn ploeg (1-2).

 

Sparta Nijkerk-keeper Gino Coutinho heeft de bal te pakken. Twee Spartanen houden een oogje in het zeil.
Foto: Arjen Gerritsma

 

Sparta Nijkerk ziet het allemaal rustig van een afstandje aan. De koploper in de Derde divisie trakteerde DOVO op een 4-1 nederlaag. Adriaan Kruisheer en Maurice de Ruiter scoorden ieder twee keer voor de Nijkerkers. Mourad Marbouh (DOVO) reageerde tegen het einde van de wedstrijd zijn frustratie nog af op Kruisheer en kreeg daarvoor zonder pardon van Shona Shukrula een rode kaart voorgehouden. De positie van DOVO blijft onverminderd zorgwekkend.

 

Harkemase Boys haakte af bovenin. De Friezen leken op weg naar een makkelijke overwinning, maar na de 2-0 stokte de machine. GOES ging er in de tweede helft op en over met 2-3 en hijgt nu Ajax, plek dertien, in de nek. De Amsterdammers, recentelijk goed op dreef met drie overwinningen op rij, struikelden bij SteDoCo dat afgetekend met 3-0 won.

 

Niels Vorthoren was met twee doelpunten productief voor Barendrecht tegen VVSB.
Foto: Cees Bakker

 

Barendrecht zit in een juiste flow, zo ondervond ook VVSB aan den lijve. De Noordwijkerhouters hadden weinig (3-0) in te brengen op de Bongerd. Het was de derde nederlaag op rij voor VVSB, waar Richard Plug deze week start als hoofdcoach als opvolger van de naar Spakenburg vertrokken Eric Meijers.

 

Ook FC Lisse en Excelsior '31 zitten in de lift omhoog. De Lissenaren maakten in de streekderby met ODIN '59 na rust het verschil (0-3). Excelsior '31 had niets te vrezen van ONS Sneek, dat met 6-1 nog genadig wegkwam. Met iets meer scherpte in de afwerking hadden de Rijssenaren zomaar een monsteroverwinning kunnen boeken. Voor de Friezen wordt het perspectief wel met de week ondoorzichtiger.

 

Han van Dijk (ONS Sneek) soleert richting Excelsior '31-doel, gevolgd door Stijn Beverdam.
Foto: MJFotografieHv

 

VVOG houdt andere clubs nog wel enigszins in het vizier, al bood de 0-3 nederlaag tegen Jong Almere City FC ook weer niet al te veel houvast voor de komende tijd. Het was al weer de vierde nederlaag op rij voor de Harderwijkers.

 

 

Barendrecht - VVSB  3-1 (2-0)
Excelsior '31 - ONS Sneek  6-1 (2-0)
Harkemase Boys - GOES  2-3 (2-1)
ODIN '59 - FC Lisse  0-3 (0-0)
SteDoCo - Ajax  3-0 (2-0)
Ter Leede - DVS '33 Ermelo  1-2 (1-1)
VVOG - Jong Almere City FC  0-3 (0-1)
Sparta Nijkerk - DOVO  4-1 (2-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.