Nieuws

Tweede divisie: Koninklijke HFC deelt dreun uit

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

23 november 2019

Met een dreun, die in feite zijn weerga niet kende, heeft Koninklijke HFC in de Tweede divisie de koppositie overgenomen van IJsselmeervogels. De 'rooien' moeten gedacht hebben dat het tot en met de 1-1 - meteen na de pauze kwamen de Haarlemmers op gelijke hoogte - allemaal zo'n vaart niet zou lopen, maar niets bleek minder waar. Tussen minuut 60 en 72 kregen de Vogels nog zomaar vier tegendoelpunten door de strot geduwd. De verbijstering na de 1-5 nederlaag was totaal bij de onttroonde koploper.

Voor het eerst in de Tweede divisie prijkt Koninklijke HFC bovenaan de ranglijst. Ook vorig seizoen timmerde de ploeg van Gertjan Tamerus al aardig aan de weg. Via een stevige eindsprint eindigde de 'Koninklijke' toen op een vierde plek. Voor IJsselmeervogels kwam het pak slaag op een wel uiterst gevoelig moment. Een dag voor de wedstrijd maakte de club bekend het contract met coach Ted Verdonschot niet te gaan verlengen.

AFC had ook lijstaanvoerder kunnen worden, maar de Amsterdammers deelden de punten met Quick Boys (1-1). De doelpunten op Nieuw Zuid vielen voor de pauze. Tommy Bekooij opende voor de Katwijkers de score. Milan Hoek trok vanaf elf meter de stand weer recht.

 

Anthony van Dongen (Rijnsburgse Boys) in duel met Steven Sanchez Angulo van Katwijk.
Foto: Hans Heemskerk


Door het verlies van IJsselmeervogels konden HHC Hardenberg, Katwijk en Kozakken Boys weer dichter bij het vuur kruipen. HHC Hardenberg klopte nummer laatst Jong FC Volendam met 1-3. Rob van der Leij had met twee treffers na rust een zwaar aandeel in de zege. Katwijk zegevierde in de burenstrijd met Rijnsburgse Boys. Robbert Susan opende meteen na de minuut stilstand om aandacht te vragen voor racisme in de voetballerij de score. De captain moest zich daarna laten vervangen door Marouane Afaker die later pal voor en na rust de Rijnsburgers op een onoverbrugbare achterstand (0-3) wist te zetten.
Kozakken Boys won met dezelfde cijfers (3-0) van ASWH, dat wel aardig tegenspel bood, maar niet effectief was waar het ging om scoren. De Ambachters staan redelijk vast geparkeerd op de voorlaatste plaats.

 

Scheveningen-doelman Wesley Zonneveld zit er verslagen bij nadat hij van hele grote afstand is gepasseerd door Redouan Omar Oali van Excelsior Maassluis.
Foto: Harry Noordhof


Scheveningen leed een gevoelige 2-0 nederlaag bij Excelsior Maassluis. De Schollekoppen blijven daardoor hangen in de gevarenzone. De 'tricolores' daarentegen kunnen weer iets rustiger ademhalen. 

Spakenburg bereikte de onderkant van het linkerrijtje, met op de bank de nieuwe hoofdcoach Eric Meijers. Die zag zijn ploeg aanvankelijk met enige moeite overeind blijven tegen GVVV, maar in de tweede helft volgde na de openingstreffer van Roy Castien pal daarop de 0-2 van Everton Pires Tavares. En pal daarop volgde de aansluiter (1-2) van Jesse van Nieuwkerk. In het laatste kwartier plus toegevoegde tijd kwam er in de stand geen verandering meer en schreef Spakenburg zijn derde overwinning op rij in de boeken.

Na een dip leek Noordwijk zich de voorbije weken weer redelijk op te richten, maar op het Kasteel in Rotterdam lagen de Noordwijkers bij rust (3-0) al in een een geslagen positie. Na de pauze accentueerde Jong Sparta het krachtsverschil nog eens extra met een vierde treffer.

 

Op zondag steeg De Treffers naar plaats zes door met 3-0 te winnen van TEC. Vooral voor rust waren er voor de Tielse Eenheid Combinatie kansen om de thuisclub pijn te doen. Het kantelmoment in de wedstrijd kwam halverwege de tweede helft toen De Treffers de score opende. Zes minuten later, bij een stand van 3-0, was het kantelmoment voltooid. Scheveningen ruilde van plek met TEC, dat zijn vijfde nederlaag op rij incasseerde.

 

Excelsior Maassluis - Scheveningen  2-0 (0-0)
GVVV - Spakenburg  1-2 (0-0)
Kozakken Boys - ASWH  3-0 (1-0)
Jong FC Volendam - HHC Hardenberg  1-3 (1-1)
Jong Sparta - Noordwijk  4-0 (3-0)
Quick Boys - AFC  1-1 (1-1)
Rijnsburgse Boys - Katwijk  0-3 (0-2)
IJsselmeervogels - Koninklijke HFC  1-5 (1-0)
De Treffers - TEC 3-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.