Nieuws

Wegen GVVV en Niek Oosterlee gaan scheiden

Transfernieuws
Tweede divisie

 

29 november 2019

GVVV en coach Niek Oosterlee gaan na dit seizoen niet meer verder met elkaar. Dat heeft de tweede divisieclub uit Veenendaal donderdagavond bekend gemaakt. Oosterlee trad in 2017 in dienst bij GVVV als opvolger van John de Wolf die door Spakenburg was losgeweekt/losgekocht was.

 

Niek Oosterlee
Foto: Orange Pictures

 

Oosterlee (57 nu) deed zijn eerste ervaringen als trainer-coach op bij Alphense Boys en DHC, voordat hij in 2006 FC Lisse onder zijn hoede kreeg. Daar vierde de Vlaardinger in 2008 grote triomfen met de afdelingstitel, gevolgd door het landskampioenschap. Kevin Winter was destijds de absolute ster in het dreamteam van FC Lisse, dat zijn laatste twee wedstrijden met alles zeggende cijfers won. In een tijdsbestek van vier dagen kregen zowel Spakenburg (6-2) als HHC Hardenberg (1-5) stevig klop. De strijd om de algehele landstitel dreigde op een teleurstelling uit te draaien. Hollandia won in Lisse met 2-3. Halverwege de eerste helft kreeg Marvin Nieuwlaat de rode kaart en dat werkte fnuikend voor de Lisser aspiraties. "Was het natrappen van Nieuwlaat? Dan was het een domme actie. In Hoorn zijn we weer met elf. Dan wil ik het zien", liet Oosterlee na afloop een voorziende blik schijnen over de return. FC Lisse won (elf tegen elf) in Hoorn met 1-3 en behaalde daarmee zijn grootste succes in de clubgeschiedenis.

 

In 2009 maakte Oosterlee de overstap naar Rijnsburgse Boys en daar was in het eerste jaar meteen het succes van kwalificatie voor de topklasse. In zes seizoenen topklasse was een tweede plaats in 2012 de hoogste klassering. In het afscheidsjaar van Oosterlee reikten de Rijnsburgers tot plaats acht en misten daardoor plaatsing voor de Tweede divisie.

 

In 2017 maakte Oosterlee onverwacht toch promotie naar de Tweede divisie waar GVVV plotseling de vacature van hoofdcoach moest vervullen, doordat De Wolf ondanks zijn doorlopende contract naar Spakenburg verkaste. Oosterlee pakte de kans om na een jaartje 'niks' gedaan te hebben weer op het veld te kunnen staan met beide handen aan. In zijn eerste seizoen leverde Oosterlee GVVV af op een zesde plaats. Afgelopen seizoen eindigde GVVV als tiende. Ook dit seizoen bivakkeren de Veenendaalers in de middenmoot.