Nieuws

Scott Calderwood moet DOVO uit het slop halen

Transfernieuws
Derde divisie

 

30 november 2019

DOVO heeft Scott Calderwood tot het eind van het seizoen aangesteld als hoofdcoach. Calderwood (41) is de opvolger van de ruim een week eerder ontslagen Gert Kruys. De opdracht is duidelijk, DOVO uit het slop halen en behouden voor de Derde divisie. Komende dinsdag (3 december) staat Calderwood voor het eerst voor de groep.

 

DOVO voerde gesprekken met verschillende kandidaten. "We hebben Scott leren kennen als een gepassioneerd en communicatief vaardige trainer. Hij is resultaatgericht en weet wat hem bij DOVO te doen staat. Wij zijn ervan overtuigd dat Scott past in het beeld dat wij hebben van een trainer die ons kan helpen om in ieder geval in de derde divisie te blijven", licht DOVO-voorzitter Jan Willem de Groot de keuze toe in het uitgegeven persbericht.

Over verlenging van het contract - daar is ruimte voor - zijn nog geen nadere afspraken gemaakt. DOVO moet nu eerst op zoek naar nieuwe leden voor de technische commissie. Na het ontslag van Kruys legden ook drie leden van de TC hun functie meer.

 

Scott Calderwood
Foto: DOVO

 

Calderwood, die bezig is met de cursus coach betaald voetbal, was in het Nederlandse amateurvoetbal nog niet eerder actief op zo'n hoog niveau. Hij begon zijn trainerssloopbaan in zijn woonplaats Doetinchem in 2008 bij (toen) tweedeklasser DZC '68. In 2010 werd Calderwood kampioen met de Doetinchem Zelhem Combinatie. Daarna volgden in het amateurvoetbal AVW '66 , Silvolde en DFS. In 2015 promoveerde Calderwood met Silvolde via de nacompetitie naar de hoofdklasse zondag. Bij DFS was er in 2018 het winnen van de districtsbeker Oost.

 

Tussendoor bekleedde Calderwood kortlopende trainersfuncties bij Ross County (assistent), Hatta Club (Verenigde Arabische Emiraten), WVF, Go Ahead Eagles (assistent) en Jong FC Dordecht en FC Dordrecht (interim trainer). In juli 2018 ging Calderwood de uitdaging aan van een duobaan bij DFS en Jong FC Dordrecht. In januari 2019 eindigde het dienstverband bij FC Dordrecht en in april 2019 legde Calderwood in overleg met het bestuur en de technische commissie van DFS per direct zijn functie neer. "Als hoofdtrainer ben ik verantwoordelijk voor het resultaat", liet Calderwood bij die gelegenheid optekenen op de clubwebsite. "Het seizoen heeft niet gebracht wat we er allen van hadden verwacht. Het gaat hier niet om mij, maar om het belang van DFS en dat is blijven spelen op hoofdklasse niveau." Voor DFS maakte het geen verschil. De club uit Opheusden viel aan het eind van vorig seizoen uit de hoofdklasse.

 

Calderwood had het plan veel tijd en energie te steken in het behalen van zijn diploma coach betaald voetbal, even zonder directe clubbesognes. Totdat DOVO voorbij kwam.