Nieuws

Hoofdklasse B: Het is megadruk aan de top

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

30 november 2019

Beide koplopers in de hoofdklasse B wisten niet te winnen. Terwijl Eemdijk doelpuntloos gelijk speelde bij Volendam, trakteerden Swift en ACV de aanwezige toeschouwers op het Amsterdamse Olympiaplein op een waar doelpuntenspektakel. ACV leek door een benutte strafschop van Gijs Jasper op een overwinning af te koersen, maar vier minuten voor tijd zette Ron Rosenhart de 4-4 eindstand op het bord.

ACV bleef dus op twee punten van het leidende duo, met daar nog tussen in Staphorst dat zijn wedstrijd tegen SC Genemuiden al vooruit gespeeld had. Berkum sloot keurig aan door te winnen van rode lantaarndrager Buitenpost. De 0-1 in Friesland (goal Chris van der Meulen) was krap, maar wel goed voor drie punten. Al met al is het megadruk aan de top, met zes ploegen binnen drie punten.

 

Joran Olijve van Buitenpost gaat schieten. Jorben Nieuwenhuis (Berkum) is te laat om er nog iets tegen te ondernemen.
Foto: Hans Zwamborn


NSC Nijkerk en SDC Putten bleven stilstaan. De Nijkerkers gingen op eigen veld met 0-3 onderuit tegen HZVV, dat zich daardoor stevig in de middenmoot nestelde. De Puttenaren lieten zich verrassen door DETO Twenterand. De 3-2 zege was pas de tweede overwinning dit seizoen voor de Vriezenveners, die daarmee wel de rechtstreekse degradatiezone verlieten.

De Dijk maakte de tegenovergestelde beweging. Flevo Boys pakten in de strijd in de kelder van de ranglijst drie belangrijke punten met de heldere cijfers van 1-5.

Na een zwakke serie (vier duels zonder overwinning) pakte Urk voor eigen publiek weer eens stevig uit, maar dat gebeurde nadat Purmersteijn in de tweede helft na een tweede rode kaart met negen man over bleef. Toen pas wist Urk de 1-0 voorsprong (de ruststand) op te voeren naar een 4-0 score.

 

De Dijk - Flevo Boys  1-5 (0-2)
DETO Twenterand - SDC Putten  3-2 (0-1)
NSC Nijkerk - HZVV  0-3 (0-1)
Swift - ACV  4-4 (1-2)
Urk - Purmersteijn  4-0 (1-0)
Volendam - Eemdijk  0-0 (0-0)
Buitenpost - Berkum  0-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.