Nieuws

Hoofdklasse A: DHSC hijgt koploper AZSV in de nek

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

30 november 2019

DHSC is koploper AZSV tot op een punt genaderd. Zelf wonnen de Utrechters met 2-1 van Sportlust '46, waar AZSV punten morste door met 2-2 gelijk te spelen met Smitshoek. De ploeg uit Aalten moest nog hard werken voor dat ene punt, want Smitshoek kwam vijf minuten na rust op een 2-0 voorsprong. Kars Vierwind en Jardel Kruidbos wisten de schade nog enigszins te beperken voor de lijstaanvoerder, die nu toch de hete adem van een concurrent in de nek voelt.

 

De wedstrijd tussen DHSC en Sportlust '46 in nog maar net begonnen of de bal hangt al in het net na een originele scrimmage. DHSC heeft gescoord via Tim van den Berg (niet zichtbaar). Berry van 't Land (links) en Mitch van der Vlist kunnen juichen.
Foto: Ferry Tóth


Sportlust '46 zakte een plaatsje in de rangschikking van de hoofdklkasse A en weet SC Feyenoord, dat zijn duel met Achilles '29 zag afgelast, qua verliespunten nog boven zich.

FC Rijnvogels verloor de aansluiting door op eigen veld de punten aan Jodan Boys (1-2) te laten. Bradley el Idrissi maakte beide doelpunten voor de Gouwenaren. Ook Capelle hield na drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen pas op de plaats. Rijsoord verliet sportpark 't Slot met een 1-2 zege in de tas.

Na vier nederlagen op rij was Achilles Veen weer eens winnen toe. Tegenstander Zwaluwen had juist drie duels op rij gewonnen, maar de Vlaardingers hadden in het Brabantse dorp aan de Maas niets te vertellen (4-0).

Ook DUNO D. brak een reeks nederlagen (vier op rij) af. Spijkenisse opende halverwege de eerste helft de score door Sander Barragan en werd het een kwestie van overleven voor de Doorwerthers, die na de pauze wonderwel op gelijke hoogte kwamen door een treffer van Shapoul Ali. Ondanks de vele kansen die de thuisclub nog kreeg, bleef het daarbij.

Spijkenisse bleef daardoor onder de rode streep staan. FC 's Gravenzande behield het gaatje van drie punten door te delen met ARC (0-0).

 

 

Achilles Veen - Zwaluwen  4-0 (2-0)
ARC - FC 's-Gravenzande  0-0 (0-0)
Capelle - Rijsoord  1-2 (1-1)
DHSC - Sportlust '46  2-1 (1-1)
FC Rijnvogels - Jodan Boys  1-2 (0-0)
Smitshoek - AZSV  2-2 (1-0)
Spijkenisse - DUNO D.  1-1 (1-0)
Achilles '29 - SC Feyenoord  afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.