Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk verder uit het zicht

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

30 november 2019

Sparta Nijkerk raakt in de Derde divisie steeds verder uit het zicht bij de achtervolgers. De ploeg van Eric Speelziek sloot het bezoek aan Jong Almere City FC af met een 2-3 zege. Het nieuws dat naaste concurrent DVS '33 Ermelo tegen Hoek was blijven steken op 0-0, stemde tot extra tevredenheid in het Nijkerkse Kamp.

De koploper kon in het Yanmar Stadion steeds bogen op een voorsprong. Bij rust 0-1 (doelpunt Bryan Burgerhout), gevolgd door 0-2 van Maurice de Ruiter. De Almeerse beloften sloten aan, maar Gilbrano Plet voerde de marge weer naar twee. Weer kwam de thuisclub terug, maar verder lieten de Spartanen niet toe. Smetjes op de twaalfde overwinning in de competitie waren de rode kaart in de slotfase voor Adriaan Kruisheer en een gebroken onderarm van De Ruiter, opgelopen bij het scoren van de 0-2.

Bij DVS '33 Ermelo zat Simon Ouaali voor het eerst als verantwoordelijke hoofdcoach op de bank, zag zijn ploeg grote delen van de wedstrijd de overhand hebben, maar ook vergeten de trekker over te halen. Hoek was na twee nederlagen op rij al lang blij met een puntje.

Nummer drie (tien punten achter op Sparta Nijkerk) bleef Harkemase Boys. De Friezen hadden bij SteDoCo het geluk aan hun zijde. Twee minuten voor tijd bezorgde Bram van Eijk met een treffer in eigen doel de Harkieten een 1-2 overwinning.

 

Pieter Mulder (ONS Sneek) maakt het Barendrecht-aanvaller Peter de Lange onmogelijk om te scoren. Scheidsrechter Eijgelsheim ziet er geen overtreding in.
Foto: Cees Bakker


DOVO leed zijn zesde nederlaag op rij. Kevin Schmidt opende vlak na rust de score voor de Veenendalers, maar FC Lisse kwamen halverwege de tweede helft op gelijke hoogte en stoomden uiteindelijk door naar een 3-1 uitslag, de vierde overwinning op rij voor de Lissenaren. De komende speeldag neemt de nieuwe hoofdcoach Scott Calderwood plaats op de bank van DOVO.

GOES deed vlotte zaken door met 3-0 van VVOG te winnen. De Zeeuwen kropen daardoor tegen de middenmoot aan. VVOG blijft één na laatste en zag ONS Sneek tot op twee punten naderen. De Friezen tekenden hun eerste overwinning van het seizoen aan. Ruendel Martina nam met zijn 1-0 (minuut 40) en 3-0 (minuut 48) zijn ploeg bij de hand. Barendrecht kwam nog wel terug tot 3-2, maar de Sneekers klampten zich met man en macht vast aan hun voorsprong.

Ajax klom twee treetjes op de ladder. De 2-1 winst op Ter Leede (derde nederlaag op rij voor de Sassenheimers) kwam pas heel laat tot stand. In minuut negentig ontpopte Koen Blommestijn, debutant in het hoofdmacht van de Amsterdammers, zich als matchwinnaar.

VVSB ging op eigen veld knalhard onderuit tegen ODIN '59, voor de vierde nederlaag op rij. Het werd maar liefst 5-1 voor de Heemskerkers. Jim Hulleman (3x) en Sietse Brandsma (2x) namen de productie voor hun rekening. Yannick Bouw mocht bij 0-5 de eer redden. Werk aan de winkel dus voor de nieuwe hoofdcoach Richard Plug, die bij zijn debuut op de bank zijn ploeg gemangeld zag door de club waar hij vorig seizoen nog in dienst was.

 

Ajax - Ter Leede  2-1 (0-1)
DVS '33 Ermelo - Hoek  0-0 (0-0)
FC Lisse - DOVO  3-1 (0-0)
SteDoCo - Harkemase Boys  1-2 (0-1)
Jong Almere City FC - Sparta Nijkerk  2-3 (0-1)
ONS Sneek - Barendrecht  3-2 (2-0)
GOES - VVOG  3-0 (0-0)
VVSB - ODIN '59  1-5 (0-3)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.