Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels pakt zijn revanche

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

30 november 2019

IJsselmeervogels pakte tegen Scheveningen met een 0-1 overwinning zijn revanche voor de 1-5 nederlaag tegen Koninklijke HFC van een week eerder. De 'roooien' uit Bunschoten-Spakenburg grepen op dat moment weer de koppositie, maar moesten die een dag later weer afstaan aan Koninklijke HFC. De Haarlemmers wonnen hun uitwedstrijd bij TEC met 0-2, een stand die bij rust al was bereikt door treffers van Joël Donald en Floris van der Linden uit een strafschop. TEC, dat zijn nederlaagserie vervolgde (zes op rij nu), zakte op de ranglijst weer onder Scheveningen.    

 

Bij Schevenigen opende Ahmed el Azzouti na ruim een half uur de score, wat uiteindelijk de beslissende treffer bleek te zijn. Beide ploegen eindigden het duel met tien man. In de slotfase zag eerst Marciano van Leijenhorst (IJsselmeervogels) rood, vlak voor tijd kon ook Tim Peters (Scheveningen) met eenzelfde kleur kaart vertrekken. 

AFC, met een wedstrijd meer gespeeld, bleef in punten op gelijke hoogte met de Vogels. De Amsterdammers wezen Kozakken Boys terug met 2-0. Raily Ignacio maakte al voor rust het verschil.

HHC Hardenberg blijft deel uit maken van de kopgroep. De ploeg van Gert Jan Karsten had geen kind aan Excelsior Maassluis. Bij rust hadden de Sallanders al een 3-0 voorsprong te pakken, na de pauze verder opgevoerd tot 5-0. Ravelino Junte (eerste helft) en Jurjan Mannes (tweede helft) scoorden ieder twee keer. Ook Katwijk bleef in de race door Jong Sparta nipt de baas te blijven. Ook in tijd nipt, want de winnende 2-1 van Bart Sinteur viel pas in minuut negentig.

Spakenburg is definitief aangeland in de middenmoot, waarmee de ellende van de slechte seizoenstart wel zo'n beetje is weggespoeld. Met twee assists bij treffers van Koos Werkman en Kevin Sterling had Vince Dekker een niet onbelangrijk aandeel in de 2-0 zege op Quick Boys. Spakenburg pakte daarmee zijn vierde overwinning op rij.

GVVV en Noordwijk wonnen beide hun wedstrijd. Dat GVVV zou zegevieren over staartclub Jong FC Volendam (3-1) lag wel in de lijn der verwachtingen. Noordwijk boekte een sprekende 4-1 zege op De Treffers, dat op het moment van spelen zeven plaatsen hoger op de ranglijst stond. Emiel Wendt was met zijn openingsgoal en de 3-1 na rust van waarde voor zijn ploeg.

ASWH, op de voorlaatste plaats, maakt zich met recht zorgen. De Ambachters verloren met 1-2 van Rijnsburgse Boys en dat betekende al de zevende speeldag op rij zonder overwinning. ASWH kwam in minuut 13 op voorsprong door Sam van de Kreeke, maar halverwege de eerste helft trok Masies Artien de stand gelijk. Op het uur scoorde Furhgill Zeldenrust Rijnsburgs tweede en die treffer gaf uiteindelijk de doorslag.

 

AFC - Kozakken Boys  2-0 (2-0)
GVVV - Jong FC Volendam  3-1 (1-0)
Noordwijk - De Treffers  4-1 (1-1)
Scheveningen - IJsselmeervogels  0-1 (0-1)
ASWH - Rijnsburgse Boys  1-2 (1-1)
Spakenburg - Quick Boys  2-0 (2-0)
HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis  5-0 (3-0)
Katwijk - Jong Sparta  2-1 (1-0)
TEC - Koninklijke HFC 0-2 (0-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.