Nieuws

DVS '33 en Hoek lossen verwachtingen niet in

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

1 december 2019

ERMELO - In de strijd achter koploper Sparta Nijkerk was natuurlijk het duel in Ermelo tussen DVS '33 en HSV Hoek er één om vol de aandacht te krijgen. De bespeler van het prachtige sportpark aan de Sportlaan wil er alles aan doen om de stap naar de Tweede divisie te kunnen maken. Het plotselinge vertrek van trainer Richard Plug werd opgevangen door de aanstelling van de ervaren Simon Ouaali. Die moest dus in korte tijd 'zijn' ploeg prepareren voor een wedstrijd tegen de altijd listig spelende ploeg uit Zeeuws Vlaanderen. Het lukte maar half, want na een duel zonder echte hoogtepunten bleef het 0-0.

 

Er was één belangrijk motto voor DVS '33 en dat was 'niet op achterstand komen'. Dan is Hoek namelijk een ploeg die zijn verdediging gesloten kan houden en met gevaarlijke uitvallen tot meer treffers kan komen. De Belgische spelmaker en topscorer Rik Impens is daarin een belangrijke pion. Maar in deze wedstrijd zou hij die rol overlaten aan de met veel energie spelende Jonathan Constancia. Hoek-coach Lieven Gevaert sprak vooraf aan het duel profetische woorden: "Deze wedstrijd is een prachtig affiche, maar dat vertelt nog niet hoe het duel zal gaan verlopen."

 

Jonathan Constansia (Hoek) en Roald de Vries (DVS '33 Ermelo) spelen hoog spel.

 

Gevaert moest zich ook, na een matige wedstrijd, tevreden stellen met een punt. De thuisploeg had daar zeker een stokje voor kunnen steken. Na tien minuten kreeg Joshua Patrick een grote kans. Na een voorzet van Roald de Vries kreeg Patrick de bal haast voor het intikken, alleen doelman Jordi de Jonghe had een redding in huis die het predicaat 'echte klasse' opgespeld kon krijgen. Een achterstand zat er in die fase van de wedstrijd niet in voor DVS '33, daarvoor was de aanvalsdrang van de bezoekers te matig.

 

Pas na iets meer dan twintig minuten werd die frontlijn bij Hoek beter aangespeeld en konden de bezoekers ook aan een grotere kans komen. In de 23-ste minuut ontsnapte Karim Bannani aan de buitenspelval en moest DVS '33 aanvoerder Basil Camara eraan te pas komen om de bal uit de doelmond te halen. Nog twee mogelijkheden net voor de rust. Zo maaide Oktay Öztürk in kansrijke positie over de bal heen en ging aan de andere kant een vrije trap van Impens net naast de paal. Een 0-0 ruststand en niet direct het voetbal waar het publiek in deze koude dagen warm van was geworden.

 

Na de rust kwam Enrico Patrick in de ploeg voor de tegenvallende Frank van der Burg en was het tandem met zijn broer Joshua hersteld. Dat zorgde zeker voor meer druk naar voren, maar er lukte niet zo veel bij de thuisploeg. Het spel hing van toevalligheden aan elkaar en ook de anders zo behendige Benjamin Roemeon draaide en tolde dat het een lieve lust was, maar echt gevaarlijk werd hij daar niet mee. Ook spits Rafaël Uiterloo kon maar niet los komen van de stugge verdedigers Alexander Embrechts en Reguillo Vandepitte.

 

Fabian Wilson troeft Benjamin Roemeon af.

 

Hoek moest in de laatste twintig minuten steeds verder terug in de verdediging. De ploeg van Gevaert kon nauwelijks meer de bal in bezit houden en had het geluk dat het spel van de thuisploeg steeds meer wanhoop ging uitstralen. Met alles wat nog over was aan energie werd gezocht naar een kleine gaatje in de hechte verdediging van de bezoekers. Dat kwam er niet. Ook niet toen in de ruime blessuretijd, gegeven door de uitstekend leidende Shona Shukrala, een paar keer de bal net voorlangs het doel van de bezoekers ging en geen van de aanvallers op tijd aanwezig waren om die kansen te verzilveren. Een duel met vele belangen en mogelijkheden bleef dus steken op 0-0 en daar was zeker de thuisploeg niet tevreden mee.

 

Bij Hoek konden ze nog wel leven met deze puntendeling. Gevaert verdedigde de behouden strijdwijze van zijn team. "De nederlagen tegen Harkemase Boys en Sparta Nijkerk heeft er bij ons flink ingehakt. Dat ga je niet naar een ploeg als DVS '33 om de boel open te gooien. We hebben de organisatie goed gesloten kunnen houden. Dat heeft ons wel veel energie gekost en het was ook in de laatste twintig minuten gewoon overleven." Toch had zijn beste speler, Jonathan Constancia, wel mogelijkheden gezien om meer dan dit gelijke spel uit het vuur te halen. "Zeker in de eerste helft hadden we kunnen toeslaan. Ikzelf heb er veel energie ingestoken, maar dat lukte ons dus niet."

 

Soufian Moro (6) maakt het Francis Kabwe Manengela lastig.

 

Ouaali bleef, ondanks het teleurstellende resultaat voor zijn team, rustig in de nabespreking voor de camera van DVS '33 TV. "Wat er echt aan ontbrak bij ons was de eindpass. Die was gewoon onder de maat en dat deed ons eigenlijk de das om. Dan kan je veldspel nog zo goed zijn en je een groot veldoverwicht hebben, maar er moet wel een speler in een echte scoringspositie gebracht worden. Dat lukte niet, soms door pech en soms door eigen fouten. Ik kan mijn ploeg verder geen verwijten maken, want inzet was ruim aanwezig." DVS '33 ziet concurrent Sparta Nijkerk, ooit de club waar Ouaali trainer was, nu verder wegsluipen. De voorsprong voor de ploeg van Eric Speelziek is opgelopen naar zeven punten.

 

DVS '33 Ermelo - Hoek 0-0

Scheidsrechter S. Shukrula
Toeschouwers 850
DVS '33 Ermelo Huiskamp, Van der Burg (45. Enrico Patrick), Camara, Jonker, De Vries, Vloedgraven, Öztürk, Pilon (85. Moro), Joshua Patrick, Uiterloo, Roemeon
Hoek De Jonghe, Wilson, Embrechts, Vandepitte, James, Bannani (65. Van den Bergh), Constancia, Smulder, Impens, Nelis (87. Abdendi), De Jager (77. Kabwe Manengela)
Gele kaart Van der Burg (DVS '33 Ermelo), Wilson (Hoek)

 

Tekst: Rob Kemper
Foto's: Orange Pictures