Nieuws

Bevrijding IJsselmeervogels

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Competitie

 

1 december 2019

DEN HAAG - Een getergd IJsselmeervogels heeft revanche genomen op de 1-5 nederlaag tegen de Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot werd toen weggeblazen op alle fronten en heeft dat in de wedstrijd tegen Scheveningen met veel pijn en moeite recht gezet met een piepkleine 0-1 zege.

 

Klein of niet, het leverde in ieder geval drie kostbare punten op en de koppositie, die voorlopig gedeeld wordt met AFC dat een wedstrijd meer speelde. Maar voor de drie punten binnen waren, moesten de Vogels veel strijd leveren op sportpark Houtrust waar ooit Scheveningen Holland Sport speelde met veel legendarische voetbalnamen. Een kleine overwinning dus op het Scheveningen van nu, in een niet al te gemakkelijke wedstrijd waarin beide ploegen ieder een helft voor zich opeisten. De eerste helft was duidelijk in het voordeel van IJsselmeervogels dat niet alleen domineerde maar ook dicteerde. Veel balbezit, een paar aardige mogelijkheden, waar met wat meer scherpte veel meer in had gezeten, maar wel met veel meer defensieve aandacht dan de week daarvoor, toen de verdediging meer op een gatenkaas leek.

 

Ahmed el Azzouti is er vandoor.

 

Ook op Houtrust was Michael de Harder weer één van de meest bepalende spelers die door hard werken, inzicht en strijd zijn team goed op de rails hield. Strooiend met goede passes was hij content met zijn spel: "We speelden als een team en dat leverde een prima doelpunt op. We hebben ons niet uit elkaar laten spelen. Dat leverde ook veel balbezit op. We waren ons bewust dat we moesten winnen. Daar hebben we het vooraf ook over gehad. Knokken voor de punten stond hoog in het vaandel. Ik heb het gevoel dat we een prima resultaat hebben neergezet, waar we verder mee kunnen." De Harder deelde ook nog een pluim aan zijn keeper Jaimy Schaap: "In de slotfase hield hij met uitstekende reddingen ons overeind. Scheveningen kwam niet aan zijn gelijkmaker."

 

De bevrijding voor IJsselmeervogels kwam in de 34-ste minuut van de eerste helft. Na onnodig balverlies van Rowdy van der Putten liet Ahmed el Azzouti met een knal van buiten het strafschopgebied keeper Wesley Zonneveld kansloos: 0-1. Daarna kwamen er kansen om de score uit te breiden maar die waren niet besteed aan de aanvalslinie, waarin Danny van den Meiracker ontbrak. De topschutter verscheen pas halverwege de tweede helft binnen de lijnen als vervanger van Robbert Olijfveld.  

 

IJsselmeervogels ontsnapt aan de gelijkmaker (1-1). Rowdy van der Putten (zittend op zijn knieën) ziet zijn doelpoging langs de paal scheren.

 

Een beetje tot ieders verbazing deelde Scheveningen na de pauze de lakens uit. Met constant balbezit, druk naar voren en volop kansen was het wachten op de gelijkmaker. Fraai keeperswerk van Schaap voorkwam schade voor IJsselmeervogels en Scheveningen zelf was ook slordig in de afwerking. De mooiste kans van de wedstrijd was voor Barry Rog die geheel vrijstaand voor de keeper de bal de bomen injoeg. Weg kans op de in die fase verdiende gelijkmaker.

 

Coach John Blok betreurde na afloop dat de 1-1 was uitgebleven. "Ik moet heel eerlijk zijn, ik vond ons voor de rust heel matig spelen. We hadden niks te vertellen. In de tweede helft hebben we wel veel kansen gehad, maar stond er een keeper. Dat neemt niet weg dat ik van mening ben dat we op basis van de kansen wel een gelijkspel hadden verdiend. Over de scheidsrechter wil ik kort zijn, goed gefloten."

 

Daan Schaper stuurt Marciano van Leijenhorst (23) van het veld om zijn grove overtreding op Barry Rog (liggend op de grond).

 

Daan Schaper moest tegen het einde nog een paar keer stevig corrigerend optreden. Marciano van Leijenhorst torpedeerde Rog en kon met rood vertrekken. En ook Scheveningen haalde niet met elf man de eindstreep. Tim Peters probeerde vlak voor tijd Yannick Cortie met een elleboogstoot te vloeren en ook op die actie stond de enige passende straf: inpakken en wegwezen.

 

Scheveningen - IJsselmeervogels 0-1 (0-1)

Doelpunten 34. Ahmed el Azzouti 0-1
Scheidsrechter D. Schaper
Toeschouwers 550
Scheveningen Zonneveld, Koordijk, Van Koesveld, El Moussaoui (51. Van Ree), Nwankwo, Schwiebbe, De Jong, Tim Peters, Aldogan, Van der Putten (68. De Winter), Rog
IJsselmeervogels Schaap, Justiana, Monteiro, Van Leijenhorst, Buitenhuis, Van de Laar (68. Van Riel), Stout, Nejmi, De Harder, El Azzouti (83. Cortie), Olijfveld (68. Van den Meiracker)
Gele kaart Monteiro, Van Riel (IJsselmeervogels)
Rode kaart Van Leijenhorst (IJsselmeervogels), Peters (Scheveningen)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures