Nieuws

Gert Jan Karsten ruilt HHC Hardenberg in voor Urk

Transfernieuws
Tweede divisie
Hoofdklasse

 

4 december 2019

Eind oktober kondigde Gert Jan Kartsten aan dat dit zijn laatste seizoen zou worden bij HHC Hardenberg. "Ik ben wel toe aan wat minder reistijd vanuit mijn woonplaats Nunspeet. Binnenkort zal duidelijk worden bij welke club ik volgend seizoen verder ga. Ik ben met een hoofdklasser concreet in gesprek", gaf de coach te kennen na de 5-0 overwinning van zijn ploeg op Excelsior Maassluis. Die hoofdklasser was dus Urk, waar Karsten een contract voor twee jaar heeft ondertekend. 

 

Gert Jan Karsten
Archieffoto: Orange Pictures

 

Het kwam erop neer dat Urk de enige club was die serieus interesse toonde voor Karsten en waar derhalve een gesprek mee gevoerd is. In het persbericht laat Urk weten Karsten behalve als coach van het eerste elftal ook geschikt te vinden om de gehele cluborganisatie naar een hoger plan te tillen. Bij HHC Hardenberg is Karsten een aantal jaar hoofd opleidingen geweest en heeft hij een rol gespeeld in de verdere professionalisering van de club. 

 

Karsten (40) begon zijn trainerscarrière bij de jeugd van Nunspeet en VVOG. Daarna volgden Lemele en het tweede elftal van IJsselmeervogels. Via Lelystad (kampioen tweede klasse in 2011), Zwart Wit '63 (degradatie uit tweede klasse in 2013) en Almere City Onder-17 trad hij in 2014 in dienst bij HHC Hardenberg, waar hij naast de functie van hoofd opleidingen het tweede elftal onder zijn hoede kreeg en tevens assistent-trainer was bij het eerste elftal. In oktober 2016 schoof Karsten na het ontslag van Joseph Oosting door naar de positie van hoofdcoach.

Met een allesbehalve lekkere erfenis (vier punten uit tien wedstrijden) werd het een heuse krachttoer om in de Tweede divisie het hoofd boven water te krijgen. Op de laatste speeldag ontsnapte HHC Hardenberg aan de p/d competitie door met 1-2 te winnen bij UNA. Dat gebeurde in een wedstrijd waarin HHC al snel na een rode kaart met tien man verder moest. In de slotminuten moest zelfs met negen de cruciale voorsprong verdedigd worden. "We moeten niet bang zijn om iets te verliezen, maar gretig genoeg zijn om iets te pakken", sprak Karsten vooraf bijna profetische woorden. En de conclusie na een werkelijk zenuwslopend duel: "Een jongensboek, maar ook gelijk met deel twee."

 

Het gaat mogelijk ook dit seizoen - Karstens laatste dus in Hardenberg - weer spannen, maar dan anders. HHC Hardenberg staat in de Tweede divisie momenteel twee punten achter koploper Koninklijke HFC.