Nieuws

VVOG en Pieter Mulders per direct uit elkaar

Nieuws
Derde divisie

 

5 december 2019

VVOG en Pieter Mulders zijn per direct uit elkaar gegaan. De derde divisieclub uit Harderwijk nam woensdagavond afscheid van zijn hoofdcoach. Aanleiding voor het ontslag zijn de teleurstellende resultaten. VVOG startte het seizoen met drie nederlagen in de competitie, herstelde zich enigszins maar na het 2-2 gelijke spel  bij VVSB (12 oktober) verloren de Harderwijkers vijf keer op rij. De 3-0 nederlaag bij het eveneens laag geklasseerde GOES deed de deur dicht voor Mulders die bezig was aan zijn eerste seizoen bij VVOG.

 

Pieter Mulders
Foto: Orange Pictures

 

Voor VVOG had Mulders (53) Koninklijke HFC en Rijnsburgse Boys onder zijn hoede. Bij Koninklijke HFC stond hij zes seizoenen aan het roer en in die periode stegen de Haarlemmers van de eerste klasse naar de Tweede divisie. Bij Rijnsburgse Boys maakte Mulders twee jaar vol. In zijn eerste seizoen daar promoveerden de Rijnsburgers via de nacompetitie van de Derde naar de Tweede divisie. 

 

Henk Drost is tijdelijk aangesteld (tot de winterstop) om de ontstane vacature in te vullen. Drost is een vertrouwd gezicht  binnen VVOG. Na een paar jaar avonturen in het betaalde voetbal  (Heracles, Go Ahead Eagles) keerde de rechtervleugelverdediger in 1979 terug bij zijn club van het eerste uur. Tot in lengte van jaren diende Drost VVOG als speler en later ook nog als assistent-trainer en hoofdtrainer. Heden ten dage beheert Drost in het clubbestuur de portefeuille van voetbalzaken aangaande de senioren.