Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk tien keer op rij ongeslagen

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 december 2019

Aan de bovenkant van de ranglijst van de hoofdklasse B vonden geen verschuivingen plaats. Eemdijk, Swift en Staphorst wonnen hun wedstrijd. Eemdijk bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen. Daartoe volstond een 1-0 overwinning (doelpunt Jan de Graaf een kwartier voor tijd) op De Dijk. Swift, de andere koploper, won met 1-3 bij Purmersteijn en Staphorst bleef in het spoor van het leidende duo dankzij een 0-3 overwinning op SDC Putten.

 

Wim de Vries (Buitenpost) probeert uit alle macht te voorkomen dat Jermain Baicadila van SC Genemuiden hem passeert.
Foto: Helmich Lubberts


Ook ACV en SC Genemuiden blijven deel uit maken van de kopgroep. De Assenaren klopten laagvlieger DETO Twenterand met 4-2 en ook SC Genemuiden wist na drie nederlagen op rij ook weer eens te winnen. Buitenpost, de nummer laatst, ging na de 3-0 weer met lege handen terug naar Friesland.


HZVV zit in de lift omhoog en staat nu als zesde gerangschikt. De club uit Hoogeveen zegevierde met 1-0 over Urk. Fabian Stevens was met zijn doelpunt vijf minuten voor rust goud waard voor zijn ploeg. De Urkers zagen zich op de ranglijst gepasseerd door Volendam, dat met 0-1 won van Flevo Boys. De winnende goal (Niels Springer) in Emmeloord viel vier minuten voor tijd.

 

Björn Bakker (Berkum) is net te laat om het schot van Yordi Grovenstein tegen te houden.
Foto: Rainer Fröhlich


Het duel tussen Berkum en NSC Nijkerk eindigde onbeslist (2-2) en deden elkaar daar geen plezier mee. De Zwollenaren konden hun 2-1 voorsprong, bereikt acht minuten voor tijd, niet vasthouden. Diep in blessuretijd kwamen de Nijkerkers via een treffer van René Troost langszij.

 

ACV - DETO Twenterand  4-2 (1-0)
Berkum - NSC Nijkerk  2-2 (0-0)
Eemdijk - De Dijk  1-0 (0-0)
Flevo Boys - Volendam  0-1 (0-0)
HZVV - Urk  1-0 (1-0)
Purmersteijn - Swift  1-3 (1-3)
SC Genemuiden - Buitenpost  3-0 (1-0)
SDC Putten - Staphorst  0-3 (0-1)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.