Nieuws

Hoofdklasse A: AZSV van het rechte spoor af

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

7 december 2019

Na het winnen van de eerste periodetitel is AZSV het rechte spoor kwijtgeraakt. Na een nederlaag en een gelijk spel volgde er tegen ARC opnieuw een puntendeling. De Alphenaren namen in Aalten na zes minuten brutaal de leiding via Lionel Frederik. Op slag van rust maakte Jardell Kruidbos gelijk en de 1-1 werd ook de eindstand.

Ook nummer twee DHSC gleed lelijk uit. De Utrechters gingen onderuit bij Zwaluwen. Een 1-1 leek in de maak, maar op de absolute valreep (Pjotr Jongste in minuut 93)  beslisten de Vlaardingers de wedstrijd zelfs in hun voordeel. Zwaluwen steeg met stip op de ladder, van tien naar vijf.

Sportlust '46 klom over DHSC heen naar plaats twee op basis van een beter doelsaldo. De Woerdenaren wezen Achilles Veen terug met 3-1, na een 0-1 achterstand halverwege. Ook SC Feyenoord, met nog een inhaalwedstrijd tegen Achilles '29 te goed, doet serieus mee bovenin. De 3-0 overwinning op FC Rijnvogels (de zesde zege op rij) stond bij rust al op het scorebord.

Spijkenisse staat voorlopig vastgespijkerd op een rechtstreekse degradatieplaats. De ploeg van Peter Wubben verloor met 1-0 van Jodan Boys en zag de concurrenten weglopen. FC 's-Gravenzande won zoals te verwachten viel van Achilles '29 (5-0), maar ook Rijsoord pakte de volle buit ten koste van Smitshoek (1-0).

 

FC 's-Gravenzande - Achilles '29  5-0 (2-0)
Jodan Boys - Spijkenisse  1-0 (1-0)
Rijsoord - Smitshoek  1-0 (0-0)
SC Feyenoord - FC Rijnvogels  3-0 (1-0)
Sportlust '46 - Achilles Veen  3-1 (0-0)
Zwaluwen - DHSC  2-1 (1-0)
AZSV - ARC  1-1 (1-1)
DUNO D. - Capelle  afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.