Nieuws

Derde divisie: Op Sparta Nijkerk staat geen maat

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

7 december 2019

Wat tegenstanders ook proberen, stuk voor stuk moeten ze hun meerdere erkennen in Sparta Nijkerk. Ook VVSB moest er aan geloven met 3-1. Op de ploeg van Erik Speelziek staat voorlopig geen maat. Winnaar eerste periode, Herbstmeister, de Nijkerkers schuiven over een paar weken tevreden glimlachend aan onder de kerstboom.

 

Jesse Buitenhuis (Sparta Nijkerk) heeft gekopt op het doel van VVSB.
Foto: Arjen Gerritsma


DVS '33 Ermelo deed wat er moest gebeuren om niet verder achterop te raken en dat was winnen van Jong Almere City (5-2). Ook bij het duel tussen Hoek en SteDoCo rolde er een 5-2 uit de bus. Daar waren de Zeeuwen het recht mee verguld, want die hadden al drie duels op rij niet weten te winnen.

Barendrecht kwam deze keer wel met een overwinning terug uit Friesland. Bij ONS Sneek werd met 3-2 verloren, maar de ploeg van Jack van den Berg trakteerde zich op een 1-2 overwinning op Harkemase Boys. Op die manier was de 'wereldreis' terug naar het westen van het land in ieder geval een stuk aangenamer dan die week ervoor.

 

Jim Hulleman komt hoog boven iedereen uit en kopt de winnende binnen voor ODIN '59 tegen Ajax.
Foto: Leo Tillmans


ODIN '59 profiteerde van het verlies van Harkemase Boys en klom dankzij een 1-0 overwinning op Ajax naar plek drie. Jim Hulleman trad op als matchwinnaar.

Het oog van een nieuwe hoofdcoach Scott Calderwood deed kennelijk wonderen bij DOVO. De Veenendaalers walsten met 5-0 over ONS Sneek heen. De achterstand van DOVO op een veilige plek blijft nog wel altijd zes punten.

 

Jasper Waalkens (DOVO) ligt op snelheid, Pieter Mulder heeft een handje nodig.
Foto: Jeroen van den Berg


VVOG ontsloeg deze week coach Pieter Mulder maar een positief schokeffect bleef uit. De Harderwijkers kwamen een doelpunt te kort (4-3) tegen Ter Leede en zakten een plaatsje te op de ranglijst. VVOG had al snel een 0-2 voorpsrong te pakken, maar Ter Leede streek voor rust de schade gald. Vijf minuten namna de pauze nam VVOG andermaal de leiding, maar even later stond het alweer gelijk. Zo halverwege de tweede helft nam Ter Leede voor het eerste het voortouw en gaf de smalle marge niet meer uit handen. Al werd het nog wel spannend dat tien man van Ter Leede (Mike Boelee liep tegen zijn tweede gele kaart aan) het zouden houden.   

Excelsior '31 en FC Lisse deelden broederlijk de punten (2-2). Voor beide ploegen betekende dat het einde van een serie overwinningen. Veel kansen over en weer, maar halverwege de tweede helft na de 0-2 van Ayoub aït Fakir leken de Lsssenaren toch aan het langste eind te gaan trekken. Dat was te vroeg geredeneerd, want Vincent Schmidt en Hielke Penterman (net daard voor ingevallen) zorgden weer voor evenwicht. 

 

DOVO - ONS Sneek  5-0 (3-0)
DVS '33 Ermelo - Jong Almere City FC  5-2 (2-2)
Excelsior '31 - FC Lisse  2-2 (0-1)
Harkemase Boys - Barendrecht  1-2 (0-1)
Hoek - SteDoCo  5-2 (1-2)
ODIN '59 - Ajax  1-0 (1-0)
Ter Leede - VVOG  4-3 (2-2)
Sparta Nijkerk - VVSB  3-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.