Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels is terug bovenaan

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

7 december 2019

IJsselmeervogels heeft in de Tweede divisie de koppositie weer ingenomen. De 'rooien' uit Bunschoten-Spakenburg wonnen zelf met 4-2 van Noordwijk en vernamen later tot hun vreugde dat Koninklijke HFC twee punten was kwijt geraakt door met 1-1 gelijk te spelen met Katwijk. Bij rust hadden de Vogels de overwinning met 3-0 al redelijk vorm gegeven, maar Noordwijk kwam in de tweede helft toch nog dreigend (3-2) dichtbij. Danny van den Meiracker maakte in blessuretijd met zijn 4-2 een eind aan alle onzekerheid bij de thuisclub.

Koninklijke HFC kreeg serieus tegengas van Katwijk dat met een 0-1 voorsprong (goal Joey Jongman) ging rusten. Khalid Tadmine trok na ruim een uur spelen de stand gelijk, waarna beide ploegen elkaar in wankel evenwicht hielden. HFC viel terug naar plek drie, Katwijk bleef staan op plaats vijf.

HHC Hardenberg sloop naar plek twee en volgt IJsselmeervogels op een punt. De Sallanders braken tegen ASWH de ban pas na een uur spelen, maar na de openingsgoal van Robin van der Leij ging het van een leien dakje naar uiteindelijk 0-4. ASWH kreeg zijn vijfde nederlaag op rij te slikken en zakte naar de laatste plaats.

Afgelopen seizoen won AFC met 5-0 van Scheveningen. Dat was de kampioenswedstrijd van de Amsterdammers. Deze keer was de setting totaal anders en ook de uitslag honderdtachtig graden de andere kant op. Scheveningen won met 0-1 dankzij een laat doelpunt van Robert van Koesveld. AFC liet kostbare punten liggen in de strijd bovenin en de ploeg van John Blok greep een bonus met het oog op het gevecht om onderin weg te komen. Quick Boys, dat bleef steken op 1-1 tegen Excelsior Maassluis, voelt nu de adem van Scheveningen in de nek.

Na vier overwinningen op rij knalde Spakenburg weer eens tegen een nederlaag aan. In Groesbeek werd het wat score betreft éénrichtingsverkeer. De Treffers verdeelde zijn doelpunten keurig over beide helften (4-0).

Rijnsburgse Boys en Kozakken Boys gaan gelijk op met De Treffers. De Rijnsburgers hadden moeite een gaatje te vinden in de defensie van TEC. Alleen Dani van der Moot slaagde daarin, ruim tien minuten voor tijd (1-0). TEC heeft nu zeven verliespartijen aan elkaar geknoopt. Kozakken Boys klopte GVVV (4-2) op waarde. Tyrone Conraad en Sven van Ingen namen bij de Werkendammers ieder twee treffers voor hun rekening.

Jong Volendam heeft zijn tweede overwinning van het seizoen te pakken en dat ging met cijfers die aan duidelijkheid weinig te wensen overlieten. Jong Sparta had volstrekt niets in te brengen in het Kras Stadion en kreeg er met 5-0 van langs.

 

AFC - Scheveningen  0-1 (0-0)
ASWH - HHC Hardenberg  0-4 (0-0)
Jong FC Volendam - Jong Sparta  5-0 (2-0)
Quick Boys - Excelsior Maassluis  1-1 (0-1)
Rijnsburgse Boys - TEC  1-0 (0-0)
IJsselmeervogels - Noordwijk  4-2 (3-0)
Koninklijke HFC - Katwijk  1-1 (0-1)
Kozakken Boys - GVVV  4-2 (2-1)
De Treffers - Spakenburg  4-0 (2-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.