Nieuws

Peter Wesselink houdt vast aan zijn gewoonte

Transfernieuws
Derde divisie

 

15 december 2019

Peter Wesselink, bezig aan zijn vierde en laatste seizoen bij Excelsior '31, heeft een contract getekend bij DVS '33 Ermelo. De bevestiging daarvan kwam naar buiten op de laatste speeldag voor de winterstop.

 

Bij Excelsior '31 heeft Wesselink vastgehouden aan zijn gewoonte. De 51-jarige coach werkte in zijn voetbaltrainerscarrière nooit langer dan vier jaar bij een club. De start lag bij SV Vaassen, waarmee Wesselink via een kampioenschap (2002) en een promotie via de nacompetitie (2003) van de vierde opsteeg naar de tweede klasse. De volgende club was CSV Apeldoorn, waar Wesselink ook vier jaar het roer in handen had bij het eerste elftal. Wesselink nam in 2009 afscheid met kampioenschap van CSV Apeldoorn, dat daardoor promoveerde naar de hoofdklasse.

 

Peter Wesselink
Foto: Orange Pictures

 

Na Apeldoorn ging Wesselink aan de slag bij SVZW en dat bleek opnieuw een uitstekende match. Via twee titels op rij (2010 en 2011) vlogen de Zwaluwen uit Wierden de topklasse binnen. Wesselink kreeg daarvoor in 2012 de Rinus Michels Award (beste amateurtrainer van het jaar) uitgereikt. Maar zo ben je de gevierde man, zo sta je toch op de keien. In november 2011 kreeg Wesselink zijn ontslag aangezegd bij SVZW, dat een dag later bekend maakte dat Hans Kraay jr de nieuwe coach was geworden. De hoofdsponsor van dat moment had een dikke vinger in de pap bij die beslissing. Wesselink was kennelijk niet 'sexy' genoeg. Kraay jr (ongediplomeerd toen nog) zou met zijn status van Bekende Nederlander meer uitstraling hebben, maar de prestatiecurve ging nooit meer omhoog, maar wel de andere kant op. Kraay jr en Piet de Kruif (de stroman met de juiste papieren) wisten SVZW niet te behoeden voor degradatie.

 

Wesselink zelf kon wel verder in de topklasse, namelijk bij Spakenburg, maar die verbintenis draaide uit op een teleurstelling. Na tien wedstrijden (acht punten waren er bij elkaar gesprokkeld) was het avontuur voorbij. Wesselink maakte dat voetbaljaar verder af ad interim bij zondag hoofdklasser Silvolde. Daarop volgden drie seizoenen DTS Ede, waarin de eersteklasser wel progressie maakte maar dat deed zonder prijzen te pakken.

Ook bij Excelsior '31 rolden er aanvankelijk bescheiden resultaten (vijfde en negende plek op de ranglijst) uit de bus. Afgelopen seizoen kaapten de Rijssenaren het kampioenschap van de hoofdklasse B net voor de neus weg van Sparta Nijkerk. In het tussenklassement van de Derde divisie staat Excelsior '31 op plek negen.

 

DVS '33 Ermelo heeft hoge verwachtingen van Wesselink. "In het verleden is Wesselink al in beeld geweest en de club is hem sindsdien altijd blijven volgen", geeft de technische commissie een toelichting op de clubwebsite van DVS '33. "Als trainer laat hij zijn ploegen op een herkenbare manier voetballen die aansluit bij de opleiding en wijze van spelen van DVS. Wij denken dat we met Wesselink een zeer ervaren en gedreven trainer binnenhalen die goed bij onze club past en kijken uit naar de samenwerking."

 

Er wordt niet met zo veel woorden over gerept, maar Wesselink zal ongetwijfeld de opdracht mee krijgen de club naar de Tweede divisie op te stoten.