Nieuws

Beker: Urk uitgeschakeld door Staphorst-2

Nabeschouwing
Districtsbeker

 

10 december 2019

De stunt van de bekeravond kwam op naam van het tweede elftal van Staphorst, dat hoofdklasser Urk totaal verraste. Na de uitschakeling van de hoofdmacht van Staphorst (Noordscheschut was in de eerste bekerronde beter bij het strafschoppen nemen) moest het schaduwteam de eer van de club hoog houden in het district Noord.

Dat is prima gelukt, want de Staphorsters openden op zo'n twintig minuten voor tijd de score en verdedigden die voorsprong met verve. In blessuretijd viel het doek definitief voor Urk, toen de bezoekers de marge verdubbelden (0-2). De reserves van Staphorst hadden bij de loting wel de pech eerst nog een tussenronde te moeten spelen om verder te komen in het bekertoernooi.

Het tweede elftal van Urk deed het feitelijk beter dan de hoofdmacht. Urk 2 hield Flevo Boys negentig minuten lang in bedwang (1-1), maar miste vervolgens de kalmte en de finesse in de strafschoppenserie (4-2).

Buitenpost ontsnapte naar de volgende ronde via een strafschoppenserie. Eersteklasser Drachtster Boys koesterde tot acht minuten voor tijd een 0-2 voorsprong, maar liet daarna letterlijk alles uit zijn handen vallen. Hoofdklasser Buitenpost trok in blessuretijd de stand gelijk en was vervolgens bij het penalty schieten heer en meester (3-1).

Bij het treffen tussen SC Genemuiden en ACV moest er een hoofdklasser sneuvelen en dat werd SC Genemuiden. ACV kwam na een uur pelen op een 0-2 voorsprong en daarna werd het nooit meer spannend. Een paar minuten voor tijd kwamen de Assenaren wel met tien man te staan (rood voor Daniël Schans), maar de tijd was te koert voor SC Genemuiden om nog te profiteren van de numerieke meerderheid.

In het bekertoernooi van het district Oost bereikte Berkum de volgende ronde door met 4-1 te winnen van OWIOS. De tweedeklasser maakte in de tweede helft de aansluittreffer, waardoor de spanning opliep. Pas in de slotfase kon de hoofdklasser het klassenverschil onderstrepen met nog eens twee doelpunten.

In Zuid I wist Achilles Veen zich te plaatsen voor de volgende ronde. Het doelpunt van Sen Aerts (34-ste minuut) volstond om de amateurs van FC Eindhoven, die uitkomen in de eerst klasse zondag, uit te schakelen.

 

Achilles Veen - FC Eindhoven (am) 1-0 (1-0)

De harde wind maakte mooi voetbal onmogelijk, maar met windje mee maakte Achilles Veen wel een doelpunt, dat naar later bleek de enige treffer van de avond te worden. Na de pauze kreeg Achilles Veen nog wel kansen, maar wist die niet te verzilveren.

Doelpunten 34. Sen Aerts 1-0
Scheidsrechter R.H.C.M. Loos
Achilles Veen Wagener, Geeroms, Van den Berg, Van Hoof, Sonnenschein, Sebregts, Wilboirts, Martens, De Man, Aerts, Taboada

 

Flevo Boys - Urk 2 1-1, Flevo Boys w.n.s. (4-2)

Doelpunten 3. Urk 2 0-1. 37. Björn Adams 1-1
Scheidsrechter V. Buitenhuis

 

Urk - Staphorst 2 0-2 (0-0)

Urk had constant een groot veldoverwicht, maar vergat de kansen te benutten. De bezoekers verzilverden hun spaarzame kansen wel en dan maakte het verschil.

Doelpunten 72. Alex Esselbrugge 0-1, 90. Ruben Kin 0-2
Scheidsrechter M. Arends
Urk Strijker, Duifhuizen, Hessel Snoeok, Hakvoort, Marinus Snoek, Nentjes, Tol, Dunnink, Van Slooten, Schraal, William de Boer
Staphorst 2 Maats, De Weerd, Brouwer, Huls, Redder, Witte, Esselbrugge, Lier, Kin, Dunnink, Schra

 

Berkum - OWIOS 4-1 (1-0)

Berkum leek zich geen zorgen te hoeven maken, totdat OWIOS in de tweede helft de achterstand verkleinde tot 2-1. Pas in de slotfase wisten de Zwollenaren zich definitief te bevrijden van de tweedeklasser uit Oldebroek.

Doelpunten 26. Jasper van der Stouw 1-0, 53. Johnsen Bacuna (strafschop) 2-0, 68. Mike van 't Oever 2-1, 87. Chris van der Meulen 3-1, 90+1. Jonathan van Marle (strafschop) 4-1
Scheidsrechter G. Beekman
Berkum Fiddani, Horstman, Van der Veen (46. Borger), Van der Stouw, Bakker (64. Van der Stouwe), Huisman, Kooke, Groothand (64. Heimerikx), Bacuna, Chris van der Meulen, Van Marle
OWIOS Van Olst, Boon, Hop, Vorsselman (68. Van 't Oever), Patrick Bastiaan (74. Bultman), Hoogland, Maat (61. Hamelink), Uitslag, Veldhoen, Balk, Mike Bastiaan

 

Buitenpost - Drachtster Boys 2-2, Buitenpost w.n.s. (3-1)

Drachtster Boys zal nog wel eens terugdenken aan dinsdagavond 11 december, want de eersteklasser stond op het punt hoofdklasser Buitenpost uit het bekertoernooi van Noord te gooien. Maar de Blauwkes poetsten in de slotfase de 0-2 achterstand toch nog weg. Drachster Boys mocht beginnen met de strafschoppenserie maar misten meteen de eerste penalty en later ook nummer drie en vier. De laatstee was fataal, want Buitenpost had drie op drie raak (Huisman de Jong, Olijve en Loonstra) geschoten vanaf elf meter.

Doelpunten 7. Ard Veenhof 0-1, 37. Rob Schokker 0-2, 82. Rudmer Loonstra 1-2, 90+3. Joran Olijve 2-2
Scheidsrechter R. Groenewegen
Buitenpost Van der Meulen, Boersma (62. Huizinga), Vos, Huisman de Jong, De Vries (74. Elsenga), Schootstra, Olijve, De Boer, Dijk, Loonstra, Weening (60. Boekhout)
Drachtster Boys Peters, Hoekstra, Schuring, Hassan, Veenhof, Brouwer (58. Boonstra), Zuidema, Haitjema, Reinders, Zwart, Schokker
Gele kaart Olijve (Buitenpost), Veenhof (Drachtster Boys)

 

SC Genemuiden - ACV 0-2 (0-1)

Halverwege de eerste helft opende Matthijs Hardijk de score met een bekeken schot en ACV kreeg daarna kansen op meer maar benutte die niet. SC Genemuiden gooide in de tweede helft meer fysieke kracht in de strijd, maar ACV vergrootte op het uur zijn voorsprong door Justin Mulder. Daarna controleerden de Assenaren de wedstrijd. Pas in de slotfase was er nog opwinding om de rode kaart voor Daniël Schans die een doorgebroken speler vastpakte. SC Genemuiden drong nog wel aan en Kay Velda kwam nog het dichtst bij een treffer toen hij uit een vrije schop de lat raakte.

Doelpunten 21. Matthijs Hardijk 0-1. 59. Justin Mulder 0-2
Scheidsrechter G. Gils
SC Genemuiden Jansen, Van de Wetering (68. Breman), Streutker, Van der Laan, Buitink (70. Doorn), Jur van Dalfsen, Velda, Boutzamar, Job van Dalfsen, Baicadila, Sijmon Eenkhoorn (68. Rik van Dalfsen)
ACV Otto, Smit, Talens, Schans, Jasper (81. Westebring), Strijker, Schrijver, Mulder, Van der Heide, Hardijk (70. Hagenauw)
Gele kaart Hardijk (ACV)
Rode kaart Schans (ACV)