Nieuws

Katwijk heeft geen geduld met Jan Zoutman

Transfernieuws
Tweede divisie

 

12 december 2019

Katwijk maakte deze week bekend het contract met Jan Zoutman niet te gaan verlengen. Zoutman is op dit moment een jaar en een maand aan de slag bij de tweededivisieclub, want hij trad in oktober 2018 in dienst als opvolger van Jack van den Berg.

 

"Wij zijn Jan Zoutman zeer erkentelijk voor zijn vakmanschap en geleverde werk aan vv Katwijk. Wij hopen dan ook dat de sympathieke Velserbroeker de club met een mooie klassering in stijl aan het einde van het seizoen kan verlaten", doet technisch manager Cees Bruinink op de clubwebsite mededeling over de beslissing.

 

Jan Zoutman 
Archieffoto: Orange Pictures

 

De conclusie ligt voor de hand. Katwijk is niet tevreden over de bereikte resultaten onder Zoutman, die in het amateurvoetbal met Argon, IJsselmeervogels en Quick Boys titels behaalde. Voor Katwijk telt ook maar één ding en dat is kampioen worden. Onder Van den Berg, die begin 2018 instapte na het vertrek van Dick Schreuder, lukte dat wel, al had het op de laatste speeldag weinig gescheeld of Kozakken Boys was kampioen geworden. Afgelopen seizoen eindigde Katwijk onder Zoutman op een vijfde plek.

 

Arie Lagendijk, de vermaarde coach die Katwijk ooit op de kaart zette in de negentiger jaren van de vorige eeuw, formuleerde het als volgt: "Als je een keer geen kampioen kan worden, moet je er voor zorgen dat je niet te ver terugzakt, gewoon vijfde worden of zo." Maar dit seizoen zijn de kansen de hoofdprijs nog zeker niet vervlogen. Zo geweldig presteren de concurrenten nou ook weer niet. Zoutman c.s. staan op vier punten achter koploper IJsselmeervogels. Maar het is allemaal blijkbaar niet genoeg. Het geduld met Zoutman is op bij Katwijk, zoveel is wel duidelijk. Maar Katwijk is daarin niet uniek. Aan de absolute top van het amateurvoetbal is geduld heden ten dage een schaars artikel.