Nieuws

Barendrecht bouwt verder zonder Jack van den Berg

Transfernieuws
Derde divisie

 

14 december 2019

Barendrecht heeft besloten het contract met Jack van den Berg niet te verlengen. Na anderhalf seizoen komt er een einde van zijn tweede dienstverband bij de club waar hij eerder een succesverhaal had opgebouwd.

 

Jack van den Berg
Foto: Orange Pictures

 

Onder Van den Berg keerde Barendrecht terug in de hoofdklasse en in 2009 zette de club de landelijke amateurbeker in de prijzenkast. Een jaar later streed Barendrecht met IJsselmeervogels (later landskampioen) en Excelsior '31 om de landstitel. Na zijn periode (2006-2015) bij Barendrecht keerde hij terug naar ASWH, de club waarmee hij de merknaam 'Jack van den Berg' vestigde. Met Van den Berg aan het stuurwiel pakte ASWH in 2005 de landstitel en ook de algehele landstitel. In 2006 volgde ook nog de landelijke amateurbeker. Ook zijn tweede periode bij ASWH bracht succes. In 2016 promoveerden de Ambachters via de nacompetitie naar de Derde divisie. 

 

Begin 2018 verleende ASWH medewerking aan een tussentijdse overstap van Jack van den Berg naar Katwijk. Aan het eind van dat seizoen eisten de Katwijkers de titel op in de Tweede divisie. Ondanks dat succes kreeg Van den Berg begin oktober 2018 (op eigen verzoek) zijn ontslag bij Katwijk. Op 1 januari 2019 ging Van den Berg weer officieel aan de slag bij Barendrecht. De club was op zoek naar een opvolger van Albert van der Dussen (ontslagen) en Van den Berg (woonachtig in Barendrecht) was op zoek naar een nieuwe club. Graag was hij pas het nieuwe seizoen weer begonnen bij Barendrecht, maar nood brak wetten. Maar dat halve seizoen bracht niet het gewenste resultaat. Barendrecht degradeerde naar de Derde divisie.

 

"Meteen weer terug, dat hoor je clubs in zo'n situatie dan altijd roepen, maar dat is niet reëel", reageerde Van den Berg bij wat een sportief dieptepunt was in zijn carrière als coach. "Barendrecht heeft niet de middelen om zomaar spelers te halen om meteen weer bovenin mee te draaien in de Derde divisie. We zullen creatief moeten zijn en we moeten aan de slag met de jeugd en dan niet alleen dat roepen maar ook daadwerkelijk doen. Barendrecht zal moeten gaan bouwen."


Dat bouwen zal dus verder gaan zonder Van den Berg, een echte clubman zoals vermeld staat op de website van Barendrecht. Een even logische als passende omschrijving. Van den Berg zelf is wel pissig over de beslssing van Barendrecht. "Ik vind het echt heel, héél erg jammer", zegt Van den Berg tegen het AD. "Dit maakt iedere trainer mee. Ik ga daar ook niet zielig over doen. Barendrecht heeft het volste recht om dit te doen. Ik vind alleen dat ze het wat eerder hadden kunnen zeggen. Nu blijkt dat ze met een andere trainer hebben gesproken. Dat vind ik not done, zeker niet bij mij. Dan voel ik me gepiepeld. Achteraf had ik niet opnieuw moeten instappen. Alhoewel, dit seizoen is het best prettig werken. We zijn niet in degradatiegevaar en men komt weer in de kantine. We waren aan het bouwen en ik vind het jammer dat ik het niet af kan maken. Want met versterkingen hadden we volgend jaar om de prijzen kunnen meespelen."