Nieuws

Derde divisie: FC Lisse straft DVS '33 Ermelo af

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

14 december 2019

Als DVS '33 Ermelo nog titelaspiraties had, dan heeft FC Lisse daar een einde aan gemaakt. De nummer twee van de ranglijst ging er in Lisse keihard vanaf: 6-0. De Ermeloërs hadden helemaal niets tegen de thuisclub in te brengen en zagen ook nog eens dat koploper Sparta Nijkerk geen fout maakte. De lijstaanvoerder won met 1-4 van ONS Sneek en heeft nu tien punten voorsprong op DVS '33, dat nog net tweede staat.

 

Genridge Prijor (ONS Sneek) in duel met Rob Diderik van Sparta Nijkerk. Wesley de Laat (rechts) kijkt toe.
Foto: MJFotografieHv


ODIN '59 is DVS '33 genaderd tot op één punt. De Heemskerkers versloegen VVOG in eigen huis met 1-4. Bij de Harderwijkers is na het ontslag van trainer Pieter Mulders geen schokeffect opgetreden, want beide wedstrijden gingen verloren en tweemaal werd er ook vier treffers geïncasseerd. VVOG staat inmiddels dik onder de degradatiestreep en zag DOVO een puntje uitlopen dankzij een gelijkspel tegen SteDoCo.

Harkemase Boys gaat met een goed gevoel de winterstop in. De Friezen speelden speelden tegen VVSB niet goed, maar pakten wel de winst: 2-3. Pier Veldman was de matchwinner. De Harekieten staan nu vierde, met slechts drie punten minder dan DVS '33.

De derde wedstrijd die in 4-1 eindigde was Jong Almere - Hoek. In dit geval bleef de thuisclub aan de goede kant van de score.
Ook Ajax scoorde tegen Excelsior '31 vier keer, maar hoefde zelf niet te vissen. De Ajacieden kwamen daarmee in een rechtstreeks duel op gelijke hoogte met de Rijssenaren. Beide clubs zijn terug te vinden halverwege de ranglijst.

Barendrecht, waar deze week bekend werd dat de club niet verder gaat met trainer Jack van den Berg, kwam niet in actie. GOES - Ter Leede werd afgelast.

 

Ajax - Excelsior '31  4-0 (1-0)
FC Lisse - DVS '33 Ermelo  6-0 (2-0)
SteDoCo - DOVO  1-1 (1-1)
VVOG - ODIN '59  1-4 (0-2)
Jong Almere City FC - Hoek  4-1 (1-0)
ONS Sneek - Sparta Nijkerk  1-4 (1-1)
VVSB - Harkemase Boys  2-3 (1-1)
GOES - Ter Leede  afgelast

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.