Nieuws

Tweede divisie: HHC Hardenberg is 'Herbstmeister'

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

14 december 2019

HHC Hardenberg is de verrassende winterkampioen in de Tweede divisie. De Hardenbergers wonnen met 3-1 van Quick Boys en zagen vervolgens dat koploper IJsselmeervogels met 2-1 ten onder ging tegen Katwijk. HHC gaat nu met twee punten voorsprong de winterstop in.

IJsselmeervogels was in het begin van de eerste periode ongenaakbaar. Op zeker moment was de voorsprong op de nummer twee maar liefst acht punten. Maar in een paar weken tijd verdampte de voorsprong. De Spakenburgers wisten nog wel de eerste periodetitel binnen te slepen, maar de ploeg van trainer Ted Verdonkschot leek aangeschoten wild. Hoewel het door iedereen 'ge-downplayed' wordt, zal de controverse tussen topscorer Danny van den Meiracker en trainer Verdonkschot niet bijdragen aan een succesvol verloop van de competitie. Katwijk lichtte de koploper beentje, via een laat doelpunt van aanvoerder Robbert Susan. Daarvoor was Katwijk op voorsprong gekomen via Marciano Mengerink, Ahmed el Azzouti scoorde voor IJsselmeervogels tegen.

Qua doelsaldo stond HHC Hardenberg voor de Koninklijke HFC om de wintertitel te grijpen, bij een misstap van de koploper. Beide teams begonnen de dag met een punt achter IJsselmeervogels. HHC greep, zoals gezegd, zijn kans. Na een 1-1 ruststand zorgden Jurjan Mannes en Rutger Etten voor feest in Hardenberg. IJsselmeervogels staat nu tweede, in de nek gehijgd door Katwijk.

Koninklijke HFC kreeg tegen GVVV te maken met een doeltreffende Berry Powel. De 39-jarige spits scoorde tweemaal en dat was ruim voldoende voor de zege van de Veenendalers. HFC moet een klein stapje terug doen en staat nu vierde, gevolgd door AFC dat niet voorbij laagvlieger TEC kon komen (2-2). Het verschil tussen de nummer één en nummer vijf is vier punten.

Onderin heeft Scheveningen weer een overwinning behaald. Op Houtrust kreeg Kozakkken Boys met 3-1 (rust 1-0) klop. Snel in de tweede helft kreeg Kay Tejan in een opstootje zijn tweede gele kaart en moesten de Werkendammers met tien man verder. Scheveningen is Quick Boys op de ranglijst gepasseerd en bevindt zich nu boven de gevarenzone. Na afloop werd bekend dat het contract met trainer John Blok met een seizoen is verlengd. Blok gaat dan bij Scheveningen zijn 17-de(!) seizoen in.

Spakenburg heeft na de zeperd van vorige week (4-0 verlies tegen De Treffers) opnieuw puntverlies geleden. Tegen Rijnsburgse Boys kwamen de Spakenburgers op een 2-0 voorsprong (twee goals van Vince Gino Dekker), maar wisten die niet vast te houden. De 'Uien' kwamen goed terug, zagen bij 2-1 een doelpunt afgekeurd, maar wisten desondanks gelijk te maken. Bij 2-2 bleef het uiteindelijk en daarmee mochten de 'Blauwen' zich gelukkig prijzen.

De onderste twee ploegen kregen de grootste klappen te verwerken. Maar dat gebeurt wel vaker als je in die hoek zit. Jong Volendam werd door Noordwijk met 5-1 afgedroogd, nadat het bij rust nog 0-0 was. ASWH kreeg een nog grotere tik te verduren. Halverwege leidden de Ambachters nog met 0-2 tegen Jong Sparta, maar na negentig minuten stond er 6-2 op het bord. ASWH leed zijn zesde nedrelaag op rij. 

 

Excelsior Maassluis - De Treffers  1-1 (0-0)
GVVV - Koninklijke HFC  2-0 (2-0)
HHC Hardenberg - Quick Boys  3-1 (1-1)
Noordwijk - Jong FC Volendam  5-1 (0-0)
Scheveningen - Kozakken Boys  3-1 (1-0)
TEC - AFC  2-2 (1-0)
Spakenburg - Rijnsburgse Boys  2-2 (2-1)
Jong Sparta - ASWH  6-2 (0-2)
Katwijk - IJsselmeervogels  2-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.