Nieuws

DVS '33 Ermelo sluipt stilletjes weg uit Lisse

Wedstrijdverslag
Derde divisie
Competitie

 

15 december 2019

LISSE - Op de laatste speeldag van het jaar heeft FC Lisse voor een opzienbarende uitslag gezorgd in de Derde divisie. Op sportpark Ter Specke wonnen de Lissenaren met 6-0 van nummer twee DVS '33 Ermelo. Een resultaat dat vooral tot stand kwam met uitstekend voetbal, wat zes prachtige doelpunten opleverde.

 

Met iets meer scherpte had het duel voor FC Lisse nog in dubbele cijfers kunnen eindigen. De defensie van DVS '33 ging ondersteboven en de Ermelose verdedigers moesten een aantal keer redding brengen op de doellijn. Na afloop van de monsterzege konden ze bij de FC hun geluk niet op. De hevige winterse buien waren een flinke hindernis voor beide ploegen, waar de thuisclub uiteindelijk het beste mee omsprong. De teamprestatie van de ploeg van Robbert de Ruiter verdiende een pluim, maar David Verwey stak er echt bovenuit.

 

Jeremy Jonker test de sterkte van het shirt van Jeffrey Klijbroek.

 

Verwey was de rots in de branding, met een inzet waar een paard de hik van zou krijgen. "Op die 6-0 ben ik meest trots", gaf de uitblinker te kennen na afloop. "Vorig seizoen verloren we nog met 9-1 van DVS en nu laten we zien dat dat een vergissing is geweest. Het was vanmiddag van onze kant een topprestatie. De eerste helft was al goed, in de tweede helft hebben we laten zien dat we uitstekend kunnen voetballen. Het stond achterin als een huis. Geen kans weggegeven en op het middenveld hebben we ze volledig weggespeeld. De hele wedstrijd hebben we ze onder druk gehouden en in de tweede helft hun zwakke plekken genadeloos blootgelegd."

 

Zo spelend kan FC Lisse aanspraak maken op een hoge positie achter koploper Sparta Nijkerk. De afstand nu is vijftien punten. "Ben ik heel eerlijk, dan moet een sub-top klassering haalbaar zijn", bracht De Ruiter een nuance aan. "Dan bedoel ik een derde of vierde plaats. Maar of het zover zal komen moeten we afwachten. Als we dit van vandaag kunnen vasthouden, komen we een heel eind. De laatste vijf wedstrijden hebben we niet meer verloren. We hebben een mooie serie neergezet en geknokt als leeuwen. Het was genieten vandaag en we hebben DVS geslacht."

 

Tom Duindam klopt doelman Daan Huiskamp.

 

De grote nederlaag moet bij DVS '33 keihard zijn aangekomen. Na afloop voelde niemand zich geroepen om commentaar te geven op de vernedering. Ook coach Simon Quaali hield zich schuil in de kleedkamer en wenste de pers niet te woord te staan ondanks vriendelijke verzoeken. Lang gewacht voor de deur van de kleedkamer, maar Ouaali wist hij uiteindelijk ongemerkt de kleedkamer te verlaten en was spoorloos.

 

Het slechte weer was waarschijnlijk de reden dat er maar 400 toeschouwers op de wedstrijd waren afgekomen. De thuisblijvers hebben in ieder geval een topwedstrijd van FC Lisse gemist. In beide helften domineerde de ploeg van De Ruiter. Na een aftastfase kwam FC Lisse steeds beter in zijn spel. Dat leverde in het eerste kwartier een paar leuke mogelijkheden op die een beter lot hadden verdiend. In de 17-de minuut was het wel raak. Tom Duindam kon dank zij een uitstekende pass richting doel en gaf doelman Daan Huiskamp geen schijn van kans om de 1-0 te voorkomen. Twaalf minuten later was het opnieuw raak toen Afkir Ayoub perfect op een dieptepass reageerde en de 2-0 scoorde. DVS '33 Ermelo bleef volharden in achteruit spelen en probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen. De ploeg kreeg nagenoeg geen kansen en bakte er maar er maar weinig van. Aan niets viel de hoge positie op de ranglijst af te lezen.

 

Kubilay Koylu omhelst Jeffrey Perez Stoof na zijn doelpunt (4-0 voor FC Lisse).

 

Na de rust werd DVS '33 overklast en kreeg de ene tegentreffer na de andere te verwerken. Kubilay Koylu tikte de 3-0 binnen, Duindam maakte zijn tweede van de middag en Jeffrey Perez Stoof zette met een kopbal de 5-0 op het scorebord. Na drie wissels tegelijk bij FC Lisse, de hele voorhoede werd geruild, schoot Oussama Siali vlak voor tijd het half dozijn vol.

 

FC Lisse - DVS '33 Ermelo 6-0 (2-0)

Doelpunten 17. Tom Duindam 1-0, 29. Afkit Ayoub 2-0, 58. Kubilay Koylu 3-0, 65. Tom Duindam 4-0, 68. Perry Stoof 5-0, 89. Oussama Siali 6-0
Scheidsrechter F.R. de Winter
Toeschouwers 400
FC Lisse Cummins, Verwey, Rauws, Ayoub (76. Zwetsloot), Noordhof, Duindam (76. Siali), Stevens, Klijbroek, Adouch, Koylu (76. Tarani), Stoof
DVS '33 Ermelo Huiskamp, Enrico Patrick, Camara, Van Santen, Jonker, Moro (55. Dekker), Vloedgraven (72. Bouman), Pilon, Joshua Patrick, De Vries, Uiterloo (65. Van der Burg)

 

Tekst: Freek Louis
Foto's: Orange Pictures