Nieuws

Harkemase Boys is uitgekeken op Hans de Jong

Transfernieuws
Derde divisie

 

31 december 2019

Harkemase Boys heeft op de valreep van 2019 afscheid genomen van Hans de Jong. In november, na de 1-2 winst op SteDoCo, maakte de Friese derdedivisieclub bekend dat het contract met de coach niet verlengd zou worden, maar dat geplande afscheid is nu fors in tijd naar voren gehaald.

 

Hans de Jong
Foto: Orange Pictures

 

"Litte we mar sizze dat it harren kar wie", liet De Jong na SteDoCo optekenen in de Leeuwarder Courant. "Laten we maar zeggen dat het hun keuze was." Het is een herhaling van zetten. Het is de keuze van de club. Via Twitter liet Harkemase Boys weten dat het besluit om per direct de samenwerking met De Jong te verbreken het resultaat is van overleg tussen bestuur, technische commissie en spelersgroep. Een conclusie ligt voor de hand, Harkemase Boys is in alle geledingen uitgekeken op De Jong, die afgelopen zomer in dienst trad. Het is wel vaker vertoond, eerst contract niet verlengen en dan toch bij nader inzien versneld afscheid nemen.

 

De Jong, met zowel ervaring in het amateurvoetbal als bij BVO's, ging bij Harkemase Boys aan de slag als opvolger van Tieme Klompe, die in april 2019 totaal onverwachts zijn sleutels inleverde ondanks zijn nog doorlopende contract. De start in de competitie was veelbelovend met vier overwinningen en twee gelijke spelen. Daarna echter gingen de resultaten schommelen en leverde Harkemase Boys stevig in. Vooral de uitslag tegen ODIN '59 (0-6) hakte erin, maar ook de andere thuisnederlagen tegen GOES (2-3) en Barendrecht (1-2) deden pijn. Eén en ander heeft het perspectief voor de tweede helft van de competitie danig vertroebeld. De achterstand op koploper Sparta Nijkerk is gegroeid naar dertien punten.

 

Voor komend seizoen heeft Harkemase Boys Jan-Piet Bosma, nu nog assistent-trainer bij HHC Hardenberg, aangesteld als hoofdcoach. Voor de interimperiode moet nog een oplossing gevonden worden.

 

Nagekomen persbericht:
Willem Brouwer en Klaas Schotanus zijn de rest van het seizoen interim-trainers bij Harkemase Boys. Ze volgen Hans de Jong op, van wie maandag 30 december afscheid werd genomen. Willem van Kammen blijft assistent-trainer.

Brouwer (56) was van 2012 tot en met 2014 ook al hoofdtrainer bij Harkemase Boys. Die seizoenen was Klaas Schotanus zijn aanvoerder. Van 1998 tot en met 2002 speelde Brouwer bij Harkemase Boys en daarna was hij ook een jaar assistent-trainer. De afgelopen jaren was Brouwer trainer bij Berkum en Drachten.

Schotanus (36) speelde tussen 2012 en 2017 vijf seizoenen lang voor Harkemase Boys. Vorig seizoen was hij assistent-trainer van Tieme Klompe. Toen Klompe eind april opstapte, nam Schotanus zijn taken de laatste wedstrijden van het seizoen over.