Nieuws

Noordwijk maakt zich niet druk tegen ADO Den Haag

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Trainingskamp

 

7 januari 2020

ALHAURIN GOLF RESORT - ADO Den Haag heeft in een oefenwedstrijd Noordwijk verslagen met 2-0, maar de manier waarop liet veel zo niet alles te wensen over voor de profs uit de eredivisie. Goed beschouwd was Noordwijk in grote delen van het duel de beter voetballende ploeg. De nummer zeventien van de eredivisie rommelde maar wat aan, De doelpunten vielen ook bijna bij toeval. Michiel Kramer opende voor de pauze de score, maar was daarvoor en ook daarna slechts lijfelijk aanwezig. Erik Falkenburg was de maker van het tweede Haagse doelpunt, maar dat kwam wel tot stand doordat Rob Overvliet het schot toucheerde waardoor er voor doelman Sven Wolsheimer geen houden meer aan was.

 

Michiel Kramer opent de score voor ADO Den Haag.

 

Noordwijk hoefde zich niet al te druk te maken om ADO Den Haag te weerstaan. De ploeg van Kees Zethof speelde zijn vertrouwde spel om via de combinatie op de helft van de tegenstander te komen. Daar was het voetbalveld met het uiterlijk van een biljartlaken, eigendom van het golfhotel Alhaurin, ook uitermate geschikt voor. Trainingskampen.nl onderhoudt met het golfresort warme contacten om het voetbalveld in de winterperiode in topconditie te brengen.

 

Er kwamen ook kansen voor Noordwijk om de score te openen. Na ruim een kwartier kreeg Nick van Staveren, die zoals gewoonlijk weer veel energie in de wedstrijd stak, een mogelijkheid om te koppen, maar mikte hij net te hoog. Ook Denzel James drong op basis van zijn lichtvoetigheid een keer ver door in de Haagse defensie, maar miste de doelpoging vervolgens kracht. Vlak voor rust was ineens alles anders. De defensie van Noordwijk liet even de concentratie wegvallen, waarop Kramer zijn sluipmoordenaarsinstinct liet werken. Onhoudbaar voor Wolsheimer vloog de bal in het net. Even later verscheen Donny Gorter oog in oog met Wolsheimer, maar maakte de Noordwijk-goalie deze keer de doelpoging (lobje) onschadelijk.

 

Huib Oversloot laat Bilal Ould-Chikh achter zich.

 

De aanwezige ADO-fans zullen na de 0-1 met de gedachte gespeeld hebben dat het varkentje al gewassen was, maar niets was minder waar. Nog voor het rustsignaal schoot Tjeerd Westdijk nog een keer naast en was rechtsback Huib Oversloot heel dicht bij de gelijkmaker. Met de grootst mogelijke moeite wist doelman Robert Zwinkels het schot van de rechtsback uit de hoek van zijn doel te grabbelen. Als er dan toch een ploeg een doelpunt verdiend had in die fase, was het Noordwijk en niet de Hagenaars. Die hadden grote moeite zich een weg te banen door de defensie van Noordwijk, want die stond zijn mannetje. Brayen Bröcker, Rob Overvliet en Maurice van der Neut trekken daar in een reeks van jaren met elkaar op. Nieuw dit seizoen is de 21-jarige Oversloot, overgekomen van ARC, wat duidelijk een tussenstation was in zijn nog jonge carrière. Ook Noordwijk is maar een volgende stap. De rechtsback, met veel drang naar voren in zijn spel, draagt komend seizoen het shirt van IJsselmeervogels.

 

In de rust sloegen beide ploegen zoals te doen gebruikelijk in oefenwedstrijden uitgebreid aan het wisselen, maar direct effect had dat niet. ADO Den Haag ging wel fysieker spelen, beantwoord door Bryan Bröcker die Milan van Ewijk zo fors aanpakte dat die overtreding in de competitie zo maar een rode kaart had kunnen opleveren. Nu volstond José Daniel Duran Garcia met geel. Noordwijk bleef bij alles kansrijk. Fanny Waandels kopte over uit een hoekschop, Westdijk zag zijn schot afketsen en ook Emiel Wendt zorgde bij zijn terugkeer in het veld voor dreiging. Maar alle moeite bleek vergeefs. Erik Falkenburg, al vaker de redder in nood bij ADO Den Haag, kreeg alle ruimte om aan te leggen en zag tot zijn vreugde dat Overvliet de baan van het schot veranderde. Daardoor was Wolsheimer onderweg naar de ene hoek, maar de bal naar de andere. Falkenburg was in de korte speeltijd die hem werd gegund de enige bij ADO Den Haag die leek te begrijpen hoe het straks verder moet om te overleven in de eredivisie.

 

Luchtduel tussen Emiel Wendt en ADO-doelman Robert Zwinkels.

 

"Nuttig in alle opzichten", noemde Noordwijk-coach Zethof het oefenduel. "Ik kijk in dit soort wedstrijden altijd naar de eerste helft en die was goed van onze kant. Daarna weet je dat het fysieke aspect zwaar gaat doorwegen. Dat was deze keer niet anders." Zethof voelde wel mee met zijn collega Alan Pardew: "De man stond er voor de eerste keer voor."

 

Noordwijk - ADO Den Haag 0-2 (0-1)

Doelpunten 38. Michiel Kramer 0-1, 80. Erik Falkenburg 0-2
Scheidsrechter J.D.D. Garcia (ES)
Toeschouwers 50
Noordwijk Wolsheimer, Oversloot (67. Van Staveren), Overvliet, Van der Neut (67. Van der Niet), Bröcker, Roshanali, Reynaars (62. Wendt), Bosma, Van Staveren (46. Waandels), Wendt (32. Westdijk), James (46. De Kruijs)
ADO Den Haag Zwinkels, Spence (46. Van Ewijk), Pinas (23. Amofa), Muringen, Meijers (67. Polley), Van Kleef (67. Immers), Bakker, Gorter (46. Haye), Hooi, Kramer (67. Falkenburg), Ould-Chikh (72. Steijn)
Gele kaart Brayen Bröcker (Noordwijk)

 

Tekst: Aad van der Graaf
Foto's: Ferry Toth