Nieuws

Spakenburg pas later op gang tegen SDC Putten

Wedstrijdverslag
Tweede divisie
Hoofdklasse
Trainingskamp

 

7 januari 2020

ESTEPONA - Spakenburg had zijn wintertrip geboekt bij Hestia en SDC Putten zat bij Trainingskampen.nl maar niettemin speelden beide clubs een oefenwedstrijd tegen elkaar in het stadion van CD Estepona. Wederzijds afgesproken was geen reclame te maken. Bij Trainingsgskampen.nl is het gewoonte dat clubs met elkaar op de foto gaan met daarbij een grote reclamebanner. Dat zou dit keer een wat vreemd beeld opgeleverd hebben. Dus viel het besluit dat er helemaal geen reclame gemaakt zou worden.

 

De voetballers zullen zich er niet druk om gemaakt hebben. Die kwamen om een wedstrijd tegen elkaar af te werken om weer een beetje ritme op te doen voor de hervatting van de competitie. Spakenburg gaat al op zaterdag 11 januari aan de slag in de Tweede divisie, Hoofdklasser SDC Putten moet er een week later weer helemaal klaar voor zijn om het seizoen voort te zetten. Om te beginnen met de uitslag, die viel ruim uit met 5-2 in het voordeel van Spakenburg, maar de tweededivisieclub keek na een half uurtje wel ineens tegen een 2-0 achterstand aan.

 

Robin Eindhoven gaat het duel aan met Thomas Amende (3).

 

SDC Putten begon gedreven aan het duel tegen een twee klassen hoger spelende tegenstander die het opvallend rustig aandeed en dan vooral centraal achterin. De openingsgoal na een klein half uur spelen was een rechtstreeks gevolg van slecht opletten. Yefta van den Broek - coach Cesco Agterberg experimenteert met hem als spits - liet het balletje slim lopen voor Jordy van Selm die vervolgens door de benen van doelman Jordy Deckers raak schoot. En een paar minuten later was daar zomaar de tweede treffer voor de Puttenaren. Bernard Elissen had gevaarlijk spel geconstateerd waarbij ook Van Selm was geraakt en legde de bal op de stip. Rick van den Brink aanvaardde dit buitenkansje in dank.

 

Spakenburg was aan zijn stand verplicht te reageren, hetgeen ook gebeurde. Het tempo en de duelkracht gingen omhoog. Niettemin kreeg SDC Putten toch nog kansen op een derde treffer. De 'blauwen' uit Putten kenden een sterke fase. Kevin van de Vlag leverde de bal aan bij Van Selm die te hoog mikte en Van de Vlag nam zelf ook nog het Spakenburg-doel onder vuur, maar wist doelman Jordy Deckers erger te voorkomen voor zijn ploeg. Strak verdedigen zal zeker voorlopig een punt van aandacht blijven voor coach Eric Meijers. Het negatieve doelsaldo (25-35) in de competitie komt ook ergens vandaan. Vooral in uitwedstrijden heeft Spakenburg tot nu dit seizoen uiterst pover (6 uit 8) gepresteerd.

 

Hero van Lopik daagt Vincent ter Burg uit.

 

Nog voor rust wist Spakenburg wel de opgelopen schade te herstellen. Marlon Versteeg maakte de aansluittreffer, gevolgd door de gelijkmaker van Robin Eindhoven, die tussentijds is gecontracteerd om de aanvalskracht te komen versterken. Versteeg en Eindhoven maakten typische spitsengoals, al zal men in het Puttense kamp het gevoel hebben gekregen dat de eigen ploeg een vriendelijke hand toestak. Na het wisselcircus in de pauze ging het wedstrijdbeeld op de schop. Waar Spakenburg (op vijf plaatsen aangepast) op sterkte bleef, deed SDC Putten (zeven mutaties maar liefst) kwalitatief wel een jas uit. Dat is de consequentie van het van zoveel mogelijk iedereen willen laten spelen. Spakenburg liet de laatst binnen gehengelde aanwinst Thomas van den Houten (AFC) wel negentig minuten lang staan.

 

In de tweede helft kwam SDC Putten er feitelijk niet meer aan te pas. Eindhoven maakte zijn tweede van de middag zo halverwege de tweede helft, wat Agterberg verleidde om luidkeels te vragen aan zijn spelers nou toch eens op te houden met fouten maken. Dat was aan dovemansoren gericht, want aan de 4-2 van Roy Castien ging een 'blunder' van invaller doelman Tom de Groot vooraf. Spakenburg kreeg uiteindelijk ook nog een strafschop toegekend toen Kevin Sterling onderuit ging in de zestien. Reservekeeper Jauke Beekhuis, net daarvoor ingevallen, mocht vanaf elf meter scoren, daartoe van harte aangemoedigd door Spakenburg-fans op de tribune. Wel een neerbuigend grapje naar SDC Putten om op deze manier de eindstand op 5-2 te bepalen.

 

Thomas van den Houten, kersverse Spakenburger, stuit op het uitgestoken been van Benjamin Huisman.

 

"In de eerste helft heb ik de basis goede dingen zien doen", keek Agterberg ondanks de forse nederlaag positief terug op het geheel van de wedstrijd. "Na de pauze was het allemaal net iets te vrijblijvend."

 

Spakenburg - SDC Putten 2-2 (5-2)

Doelpunten 30. Jordy van Selm 0-1, 33. Rick van den Brink (strafschop) 0-2, 38. Marlon Versteeg 1-2, 39. Robin Eindhoven 2-2, 65. Robin Eindhoven 3-2, 85. Roy Castien 4-2, 87. Jauke Beekhuis (strafschop) 5-2
Scheidsrechter B.L.J.M.M. Elissen
Toeschouwers 15
Spakenburg Deckers (84. Jauke Beekhuis), Jasper Beekhuis (46. (Renfurm), Beijer, Van de Neut, Werkman, Will (46. Ghaddari), Van Lopik (46. Van Diermen), Van den Houten, Koelewijn (46. Castien), Versteeg (46. Sterling), Eindhoven (75. Versteeg)
SDC Putten Van Barneveld (46. De Groot), Huisman (83. Van de Vlag), Duits (46. Karafilakis), Amende (46. Pluim), Bos (46. Kok), Ter Burg, Rick van den Brink, Van Selm, Jurrian van den Brink (46. Posthouder), Van den Broek (46. Tijdens), Van de Vlag (46. Thomasssen)

 

Tekst: Aad van der Graaf
Foto's: Ferry Toth