Nieuws

IJsselmeervogels en Ted Verdonkschot kiezen uitweg

Nieuws
Tweede divisie

 

9 januari 2020

IJsselmeervogels had in november al besloten het contract met coach Ted Verdonkschot niet te verlengen, maar in een gesprek op donderdag 8 januari zijn beide partijen tot de slotsom gekomen gezamenlijk op een dood spoor te zitten en dat om die reden beter is per direct een punt te zetten achter de samenwerking, die anderhalf seizoen heeft geduurd.

 

Ted Verdonkschot
Foto: Ferry Toth

 

"De evaluatie van het zojuist afgesloten trainingskamp bracht aan het licht dat er een dusdanige verwijdering tussen de trainer en het overgrote deel van de selectie is ontstaan dat partijen geen mogelijkheden meer zien dit op te lossen. Zowel Ted Verdonkschot als het bestuur van IJsselmeervogels betreuren de ontstane situatie ten zeerste, maar zien geen andere uitweg dan van elkaar afscheid te nemen", zo staat in een verklaring op de website van IJsselmeervogels.

 

Totdat een definitieve oplossing is gevonden voor de ontstane vacature, zal assistent-trainer Ricky Testa la Muta tijdelijk de honneurs waarnemen. Voor komend seizoen was Berry Smit (Jong Volendam FC) al gecontracteerd als opvolger van Verdonkschot, die komend seizoen coach wordt van eersteklasser Velsen.

 

UPDATE:

Inmiddels is bekend geworden dat Verdonkschot volgend seizoen hoofdcoach wordt van derdedivisionist ODIN '59. Verdonkschot maakt gebruik van een clausule in de overeenkomst met Velsen, om onder zijn contract uit te kunnen wanneer zich een hoger spelende club zou aandienen.