Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk gaat verder waar het gebleven was

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

11 januari 2020

In de eerste wedstrijd na de winterstop tekende Sparta Nijkerk opnieuw voor de winst. Thuis tegen GOES bleef het lang 0-0, maar in het laatste kwartier sloeg de koploper genadeloos toe. Via twee treffers van Gilbrano Plet en één van Bryan Burgerhout werd GOES met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Slechts één nederlaag hoefde Sparta dit seizoen te slikken (tegen SteDoCo), verder vierde de ploeg van Eric Speelziek louter overwinningen. Daardoor bedraagt de voorsprong op nummer twee, DVS '33 Ermelo, tien punten.

 

Sparta Nijkerk-doelman Gino Coutinho heeft de bal te pakken. De Nijkerkse sluitpost werd later uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.
Foto: Arjen Gerritsen


De Ermeloërs wonnen de topper tegen nummer drie ODIN '59 met 4-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Eerst was het ODIN '59 dat van zich deed spreken. Jayson Halman bracht de Heemskerkers aan de leiding. De feestvreugde duurde niet lang, twee minuten later scoorde Joshua Patrick de gelijkmaker. Tien minuten later zette Patrick met zijn tweede doelpunt DVS '33 aan de leiding. In de absolute slotfase stelden Benjamin Roemeon en Olivier Pilon de zege veilig. Daardoor houdt DVS '33 de tweede plaats in handen. ODIN '59 zakt een plek ten faveure van Harkemase Boys, dat de Friese derby tegen ONS Sneek met 3-2 won.

 

Reguillo Vandepitte schiet het zesde doelpunt voor Hoek binnen.
Foto: Patricia Maljaars


De grootste overwinning van de dag was voor Hoek. De Zeeuwen kleineerden VVOG. Na negentig minuten stond er 6-0 op het scorebord, de grootste zege van het seizoen tot dusver voor Hoek. Ruben de Jager en Rik Impens scoorden beiden twee keer. VVOG en ONS Sneek blijven door de nederlagen in degradatiegevaar. Alleen DOVO, VVSB en GOES (verloren alle drie) blijven nog binnen bereik.

DOVO leek tegen Ajax een puntje te kunnen behalen, maar Ricardo Fransberg stak daar een stokje voor. Ook VVSB kon geen punt aan het totaal van zestien toevoegen. Jong Almere City FC was met 1-0 nipt de betere. Het winnende doelpunt viel twee minuten voor tijd en kwam op naam van invaller Joshua Zimmerman.

 

De van een herniaoperatie herstelde Danny Monster (rechts) zette de lijnen weer uit bij Barendrecht.
Foto: Cees Bakker


In de middenmoot eindigden zowel Excelsior '31 - Barendrecht (1-1) als Ter Leede - SteDoCo in remise. In Sassenheim stopte de teller pas bij 3-3. Vijf minuten na rust kwam SteDoCo op een 0-3 voorsprong. In de laatste tien minuten kwam Ter Leede alsnog langszij.  

 

DOVO - Ajax  2-3 (1-2)
DVS '33 Ermelo - ODIN '59  4-1 (0-0)
Excelsior '31 - Barendrecht  1-1 (1-0)
Harkemase Boys - ONS Sneek  3-2 (1-0)
Hoek - VVOG  6-0 (2-0)
Ter Leede - SteDoCo  3-3 (0-2)
Jong Almere City FC - VVSB  1-0 (0-0)
Sparta Nijkerk - GOES  3-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.