Nieuws

Tweede divisie: IJsselmeervogels verliest weer van Angstgegner HHC

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

11 januari 2020

In de eerste wedstrijd na het ontslag van trainer Ted Verdonkschot, die op voorspraak van de spelers de deur werd gewezen, hebben diezelfde spelers hun gelijk niet bewezen. In de topper tegen HHC Hardenberg gingen de Spakenburgers met 1-2 ten onder. IJsselmeervogels kwam nog wel op fraaie wijze op voorsprong door Danny van den Meiracker, één van de hoofdrolspelers in het koningsdrama. De topscorer had een omhaal in huis die HHC-doelman Danes te machtig was. IJsselmeervogels kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Ahmed el Azzouti miste drie dikke mogelijkheden. Dat kwam de 'Vogels' duur te staan, want Rob van der Leij deed de wedstrijd in de tweede helft kantelen. Eerst scoorde hij na hands van Marciano van Leijenhorst vanaf elf meter en even later kopte hij fraai de 1-2 binnen.

IJsselmeervogels zette nog wel aan om de gelijkmaker af te dwingen. Zo kreeg El Azzouti weer een goede mogelijkheid. Hij schoot echter zwak in. Marciano van Leijenhorst kopte vlak voor tijd nog op de lat, maar de gelijkmaker viel niet. HHC heeft door de overwinning nu een gat van drie punten geslagen met de achtervolgers.
Vlak voor de wedstrijd werd bekend dat Gert Kruys het seizoen bij IJsselmeervogels zal gaan afmaken als hoofdtrainer. Vanaf maandag staat hij voor de groep.

De nieuwe nummer twee is Katwijk. Uit tegen Jong FC Volendam keken de Katwijkers bij rust nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar Marciano Mengerink zorgde met een glaszuivere hattrick voor een Katwijkse driepunter.
De Koninklijke HFC had in punten gelijk kunnen komen met Katwijk, maar het trof in Spakenburg een taaie tegenstander. De 'Blauwen' kwamen in de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Everton Pires Tavares. Kort na rust bracht Floris van der Linden de stand weer in evenwicht. HFC heeft nu net als IJsselmeervogels 31 punten.

 

Bram Ros (rechts) in de aanval namens Rijnsburgse Boys. Jason Meerstadt probeert het hem onmogelijk te maken.
Foto: Hans Heemskerk


Het was een goede dag voor de clubs uit de bollenstreek, want niet alleen Katwijk wist te winnen, ook Noordwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys pakten de volle winst. Noordwijk versloeg Scheveningen met ruime cijfers: 1-4. Quick Boys won met 2-0 van GVVV. Die stand was al bij rust bereikt. Rijnsburgse Boys bleef met 2-1 aan de goede kant van de score. De 'Uien' staan op zesde plaats, net boven Kozakken Boys, dat met 2-0 won van Excelsior Maassluis.

Onderin lukte het ASWH niet om TEC te verslaan. De Ambachters kwamen tweemaal op voorsprong, maar zagen de Tielenaren even zo vaak weer terugkomen. Met het 2-2 gelijkspel schiet ASWH weinig tot niets op. Het is in punten gelijk gekomen met Jong FC Volendam, maar staat nog steeds laatste. Het gat met TEC (zestiende) bedraagt nog steeds vijf punten.

 

Op zondag deelden AFC en De Treffers de punten. AFC keek bijna een uur lang tegen een 1-2 achterstand aan, maar twee minuten voor tijd trok Milan Hoek vanaf de penaltystip de stand gelijk. In de blessuretijd kregen bij AFC Tim Linthorst en Raily Ignacio hun tweede gele kaart te zien en moesten dus voortijdig van het veld. AFC schoot met het 2-2 gelijkspel weinig op. De regerend kampioen van de Tweede divisie blijft staan op de vijfde plaats en heeft inmiddels negen verliespunten meer dan koploper HHC Hardenberg.

 

Scheveningen - Noordwijk  1-4 (1-1)
ASWH - TEC  2-2 (2-1)
Jong FC Volendam - Katwijk  2-3 (2-0)
Kozakken Boys - Excelsior Maassluis  2-0 (0-0)
Quick Boys - GVVV  2-0 (2-0)
Rijnsburgse Boys - Jong Sparta  2-1 (1-0)
Koninklijke HFC - Spakenburg  1-1 (0-1)
IJsselmeervogels - HHC Hardenberg  1-2 (1-0)
AFC - De Treffers 2-2 (1-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.