Nieuws

Jan Vlap keert terug bij ONS Sneek

Transfernieuws
Derde divisie

 

14 januari 2020

Jan Vlap keert komend seizoen terug bij ONS Sneek als hoofdcoach. Vlap stond eerder drie jaar aan het roer bij de Friese club in de periode 2010-2013. In 2013 nam hij afscheid van ONS Sneek met het kampioenschap van de hoofdklasse C. Sindsdien opereert ONS Sneek in de Derde divisie. Met een teruggelopen spelersbudget wordt het wel steeds zwaarder op dat niveau te blijven spelen. Dit seizoen belandde ONS Sneek onder leiding van Paul Ravenau al snel op de laatste plaats en het lukt maar niet daarvan los te komen.

 

Jan Vlap, seizoen 2012-13.
Foto: Ferry Toth

 

Niettemin heeft Vlap (53) in volle overtuiging een contract voor de duur van drie jaar ondertekend. "Ik ben erg blij om weer terug te keren op het oude, maar vertrouwde nest. Samen werken aan een gezamenlijke ambitie, daar kijk ik erg naar uit. Met een jonge, maar vooral ambitieuze selectie en de club gaan we bouwen aan een mooie toekomst voor ONS Sneek", laat de coach weten op de clubwebsite van ONS Sneek.

 

Vlap was een kandidaat uit velen om aan de slag te gaan bij ONS Sneek. Joan van der Veen, voorzitter van de technische commissie daarover: "We hebben uiteindelijk voor Jan Vlap gekozen omdat hij wat ons betreft op dit moment de juiste trainer voor ONS Sneek is. Jan heeft veel ervaring in de top van het amateurvoetbal en heeft inmiddels een prachtige CV als amateurtrainer. Bovendien is Jan onze club altijd van dichtbij blijven volgen, heeft hij ook tijdens zijn sabbatical meerdere wedstrijden gezien en kent hij ONS Sneek als vereniging goed. We hebben bewust voor een contract van drie jaar gekozen. Daarmee kiezen we bij ONS Sneek 1 voor continuïteit, rust en stabiliteit de komende jaren en geven we Jan tijd van werken met onze talentvolle groep."

 

De trainersloopbaan van Vlap is een aaneenschakeling van successen. Met Lemmer, Bergum, Gronitas, ONS Sneek, ASV Dronten en Harkemase Boys wist hij te promoveren. Met Harkemase Boys (2015) en Staphorst (2017) won Vlap de beker van het district Noord. In 2018 begon hij na twintig jaar trainerschap aan een sabattical. Die onderbrak hij in 2019 met de opdracht ASV Dronten te behouden voor de eerste klasse en ook die missie slaagde voor zover mogelijk. ASV Dronten vloog er niet rechtstreeks uit, maar degradeerde in de nacompetitie onder Henk Drost. Vlap vierde op dat moment vakantie zoals hij had aangegeven, voordat hij aan de slag ging in Dronten.

 

Ook dit seizoen viert Vlap nog steeds van zijn sabbatical en bezoekt hij vaak voetbalwedstrijden, met daarin veel aandacht voor zijn zoon Michel Vlap, die na zijn doorbraak bij SC Heerenveen inmiddels regelmatig te bewonderen is in de hoofdmacht van het Brusselse Anderlecht.