Nieuws

Hoofdklasse B: Eemdijk productief tegen Berkum

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

18 januari 2020

Waar koploper Eemdijk voor de winterstop het gros van de wedstrijden met 1 of 2-0 won, weet de ploeg inmiddels vaker te scoren. In de laatste wedstrijd in december werd al drie keer gescoord, bij e hervatting van de competitie werd Berkum met 1-3 verslagen. En prettig voor de 'Diekers' is dat Bas Buimer (benutte een strafschop) niet meer de enige is die scoorde. Ook Jasper van Dalen en Armend Selimi waren doeltreffend. Halverwege de tweede helft scoorde Berkum tegen via Jasper van der Stouw. Eemdijk eindigde wel met tien man, nadat Michel Goossenssen zijn tweede gele kaart voorgeschoteld kreeg.

 

Eemdijk-doelman Wouter Beukers plukt de bal uit de lucht. Bas Buimer is vlak bij ter ondersteuning.
Foto: Rainer Frohlich


Achter Eemdijk blijft Staphorst netjes in het spoor van de koploper. Tegen DETO Twenterand werd het 2-5 voor de Staphorsters. In de 67-ste minuut zorgde Ferdi ter Avest ervoor dat Staphorst met 2-3 op voorsprong kwam. Pas in de absolute slotfase werd het verschil in grotere cijfers uitgedrukt door Stan Haanstra en Erik Bakker.

Swift is bovenin de verliezer van de dag, verloor met 2-0 van Urk en zakte daardoor van de derde naar de zesde plek, want ACV, HZVV en SC Genemuiden wonnen en passeerden de Amsterdammers. ACV won met 4-2 van Flevo Boys, dat in de zorgensector blijft zitten. Dat laatste geldt ook voor Purmersteijn, dat thuis met 0-2 van SC Genemuiden verloor. HZVV won het middenmootduel van Volendam met 4-2.

Onderin heeft De Dijk de rechtstreekse degradatieplek in handen gegeven van DETO. De Dijk versloeg SDC Putten verrassend met 0-1 (strafschop benut door Feyo Glim). De ploeg uit Amsterdam Noord stijgt een plekje naar de veertiende positie.

De ontmoeting tussen NSC Nijkerk en Buitenpost kende een voortijdig einde. Bij een 2-0 tussenstand in het voordeel van de Nijkerkers ontstond een schermutseling op het veld, waarna scheidsrechter Bernhard Elissen beide teams op een rode kaart trakteerde. Hij besloot de wedstrijd vervolgens stil te leggen vanwege grof taalgebruik en keerde niet meer terug op het veld.

 

ACV - Flevo Boys  4-2 (2-1)
Berkum - Eemdijk  1-3 (0-3)
DETO Twenterand - Staphorst  2-5 (0-1)
HZVV - Volendam  4-2 (1-1)
NSC Nijkerk - Buitenpost  gestaakt
Purmersteijn - SC Genemuiden  0-2 (0-1)
SDC Putten - De Dijk  0-1 (0-0)
Urk - Swift  2-0 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.