Nieuws

Hoofdklasse A: DHSC pakt de kop

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

18 januari 2020

DHSC heeft de koppositie in de Hoofdklasse A nu alleen in handen. De ambitieuze club heeft grootse plannen om binnen korte tijd de Tweede divisie te bereiken en lijkt de eerste stappen daarvoor te zetten. De Utrechters wonnen met 1-2 van DUNO Doorwerth, nipt weliswaar, maar ook nipte overwinningen leveren drie punten op. Sportlust '46, dat bij ingang van de winterstop DHSC op doelsaldo voor bleef, liep in Gouda tegen een dikke nederlaag aan. Jodan Boys stuurde Sportlust met een 4-1 nederlaag huiswaarts. De ploeg uit Woerden staat ineens derde, want AZSV is langszij gekomen.

AZSV leek tegen Zwaluwen een 0-1 nederlaag te gaan lijden, maar Gabriël Belchior van Zwaluwen trog het eigen doel en daardoor eindigde de wedstrijd toch nog in een 1-1 gelijkspel. Daardoor heeft AZSV nu evenveel punten als Sportlust '46, maar de Aaltenaren hebben een wedstrijd minder gespeeld. De winnaar van de eerste periode heeft net zoveel verliespunten als koploper DHSC.

ARC heeft een sprongetje gemaakt in de rangschikking. De Alphense Racing Club won met 2-0 van hekkensluiter Achilles '29 en klimt van de zesde naar de vierde plaats.
Bij Achilles hangt er allang een doek over. De ploeg uit Groesbeek heeft slechts één schamel puntje en staat troosteloos onderaan.

Bij Spijkenisse is het vooruitzicht wel iets gekleurder geworden door de 1-0 overwinning op FC Rijnvogels. Adam el Fazazi scoorde vijf minuten voor tijd het enige en dus winnende doelpunt. Hij schoot Spijkenisse nog niet van de degradatieplaats af, maar het verschil met nummer veertien FC 's-Gravenzande is nog maar één puntje. FC 's-Gravenzande pakte tegen Achilles Veen een punt (1-1). Dat deed Rijsoord ook. Tegen SC Feyenoord werd het 2-2.

Capelle kreeg tegen Smitshoek een bittertje te slikken. Bij winst had Capelle zich in de middenmoot kunnen nestelen, maar dat is nu voor Smitshoek weggelegd. De nummers 11 tot en met 16 nemen, ondanks dat er hier en daar punten werden gepakt, dezelfde plaatsen in als voor het begin van de winterstop.

 

ARC - Achilles '29  2-0 (1-0)
AZSV - Zwaluwen  1-1 (0-1)
FC 's-Gravenzande - Achilles Veen  1-1 (0-1)
Jodan Boys - Sportlust '46  4-1 (1-0)
Rijsoord - SC Feyenoord  2-2 (0-0)
Spijkenisse - FC Rijnvogels  1-0 (0-0)
Capelle - Smitshoek  1-3 (0-0)
DUNO D. - DHSC  1-2 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.