Nieuws

Derde divisie: Sparta Nijkerk verliest, zonder erg

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

18 januari 2020

Sparta Nijkerk is op weg naar de Tweede divisie op een hobbel gestuit. Uit bij Barendrecht moest de ploeg van Eric Speelziek de tweede nederlaag van het seizoen slikken. Via Bas Mourits en Peter de Lange (strafschop) kwamen de Barendrechters op een 2-0 voorsprong. De koploper kon daarna niet vaker dan één keer tegen scoren (Bryan Burgerhout). Dus toen scheidsrechter Rozendal voor het laatst op zijn fluitje blies, kon Barendrecht de overwinning vieren.

 

Barendrecht-topscorer Peter de Lange scoort uit de toegekende strafschop 2-0, zijn negende competitietreffer.
Foto: Cees Bakker


DVS '33 Ermelo verzuimde om drie punten in te lopen op Sparta. Lang leek de uitwedstrijd tegen SteDoCo op een 0-0 remise uit te draaien, totdat DVS-verdediger Jeremy Jonker in de slotfase Vincent Verheul over het hoofd zag. Die pikte de terugspeelbal op, passeerde de doelman en liet Charlton Vicento de winnende 1-0 maken voor SteDoCo. Het verschil tussen Sparta Nijkerk en DVS '33 blijft derhalve tien punten.

De achtervolgers zijn door het verlies van het bovenste tweetal wél dichterbij gekomen. Harkemase Boys heeft door de 1-3 overwinning tegen VVOG nu zelfs evenveel punten als DVS '33. Het doelsaldo is nog wel in het voordeel van de Ermeloërs, maar de Harekieten hebben het verschil in één klap gehalveerd.

Het beste dagsucces kwam op naam van ODIN '59. De ploeg uit Heemskerk had er tegen Ter Leede zin in en hield pas na acht doelpunten op. De scores werden evenredig verdeeld over beide helften. Sietse Brandsma scoorde voor rust twee keer, invaller Niels Jager deed hem dat in de slotfase na.

 

Ruendel Martina (ONS Sneek) penetreert het strafschopgebied van Jong Almere City FC. Joedrick Pupe (links) en keeper Stijn Keller proberen hem af te stoppen.
Foto: MJFotografieHv


DOVO blijft maar uit de gifbeker drinken. In Goes zag Scott Calderwood zijn ploeg de zes-punten-wedstrijd verliezen van de gelijknamige thuisclub. In plaats van de tegenstander tot op één punt te naderen blijven de Veenendalers in zwaar weer verkeren. Steve Schalkwijk scoorde namens GOES het winnende doelpunt. DOVO houdt VVOG en ONS Sneek onder zich. ONS Sneek verloor nipt van Jong Almere City FC met 2-3. Met zes punten op het conto hebben de Snekers de rode lantaarn stevig in handen.

's-Avonds volgde er nog meer slecht nieuws voor de onderste drie toen bekend werd dat VVSB met 3-1 gewonnen had van Excelsior '31. Het gat tussen DOVO en de veilige plaatsen bedraagt nu zeven punten. Voor VVSB was het de eerste overwinning na een reeks van zeven nederlagen. Ook voor coach Richard Plug was het de eerste zege met VVSB, waar hij eind november het stokje overnam van Eric Meijers.  

 

Barendrecht - Sparta Nijkerk  2-1 (1-0)
FC Lisse - Hoek  1-1 (0-1)
GOES - DOVO  1-0 (1-0)
ODIN '59 - Ter Leede  8-0 (4-0)
SteDoCo - DVS '33 Ermelo  1-0 (0-0)
VVOG - Harkemase Boys  1-3 (0-1)
ONS Sneek - Jong Almere City FC  2-3 (1-2)
VVSB - Excelsior '31  3-1 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.