Nieuws

Tweede divisie: HHC Hardenberg blijft stabiel winnen

Nabeschouwing
Tweede divisie
Competitie

 

18 januari 2020

HHC Hardenberg blijft gewoon winnen, waar de achtervolgers grote moeite hebben om in het kielzog van de koploper te blijven. Hoewel de Hardenbergers in de topper tegen de Koninklijke HFC een uur lang op 0-0 bleven staan, raakte de ploeg niet in paniek wetende dat er voorin spitsen lopen die over het algemeen het net wel weten te vinden. En toen Serge Fatima de ban brak, volgden er nog meer doelpunten. Nick de Bondt en Joël Amakodo zorgden voor de 3-0 eindstand.

Katwijk leek tegen Scheveningen tegen een nederlaag aan te lopen toen de Schollekoppen met 0-2 voor kwamen. En toen aanvoerder Robbert Susan bij een 1-2 stand een strafschop miste, leek het weer zo'n dag te worden. Maar Katwijk rechtte de rug en via een frommelgoal van Joey Jongman werd het toch gelijk. Vlak voor tijd zorgde Marouane Afaker zelfs voor de 'Kattukse' winst, zodat er toch geen averij werd opgelopen.

Voor IJsselmeervogels was er een dergelijk scenario. De Spakenburgers kwamen in de beginfase nog wel op voorsprong via topscorer Danny van den Meiracker (zijn vijftiende van het seizoen), maar Jong Sparta kwam er via Jefrey Buitenhuis (treffer in eigen doel) en Youssef el Kachati overheen. Na de thee zorgde Robbert Olijfveld voor de gelijkmaker. Pas in de blessuretijd viel de beslissing, toen een van richting veranderd schot van Jeffrey Buitenhuis Sparta-doelman Fabrie kansloos liet (2-3). Het kostte zowel Katwijk als IJsselmeervogels grote moeite, maar de achterstand op de koploper is niet groter geworden.

De 'Koninklijke' moet iets afhaken, net als AFC dat niet in actie kwam. De Amsterdamse traditieclub bestaat dit weekend 125 jaar en mocht daarvoor de wedstrijd tegen GVVV al in oktober vooruit spelen.

 

Fuhrgill Zeldenrust heeft 1-2 gescoord voor Rijnsburgse Boys tegen Noordwijk.
Foto: Hans Heemskerk


De bollenstreekderby tussen Noordwijk en Rijnsburgse Boys kende geen winnaar. De Rijnsburgers hadden qua tussenstand steeds de bovenhand, maar in de blessuretijd zorgde Nick van Staveren voor de gelijkmaker waardoor de ontmoeting in 3-3 eindigde.

Onderin heeft Excelsior Maassluis goede zaken gedaan door met 3-2 te winnen van Jong Volendam. Zuur voor de wijdbroeken, want de Volendammers waren tweemaal op voorsprong gekomen. Vincent van den Berg bracht Excelsior via een strafschop de eerste keer op gelijke hoogte en kon dat bij 1-2 herhalen. De tweede strafschop werd echter gekeerd door Volendam-keeper Barry Lauwers. Vlak voor tijd maakte Van den Berg zijn misser goed door alsnog de gelijkmaker binnen te koppen. In de slotminuut scoorde Excelsior-spits Soufian Charraoui het niet meer verwachte winnende doelpunt. Excelsior liep daardoor verder weg van Scheveningen, maar bevindt zich nog wel in de p/d zone. Gegeven de situatie dat de BVO-belofteteams buiten schot blijven voor degradatie, spelen strkas de nummers dertien en veertien van de amateurclubs nacompetitie om in de Tweede divisie te blijven. 

 

Invaller Soufian Charraoui heeft in de blessuretijd de winnende voor Excelsior Maassluis gescoord.
Foto: Harry Noordhof


ASWH blijft na de 1-0 nederlaag tegen Spakenburg hekkensluiter. In het vissersdorp was Thomas van den Houten met het hoofd doeltreffend.

Kozakken Boys had weinig moeite met TEC. Het werd in Tiel 0-2 en de Werkendammers lieten de thuisclub achter op de zestiende plek. Zelf klommen de kozakken twee plaatsen ten koste van AFC en Rijnsburgse Boys.
Na de 1-3 winst van Quick Boys tegen De Treffers blijven de Katwijkers op doelsaldo boven Excelsior Maassluis, en dus net aan de veilige kant op de ranglijst.

 

Excelsior Maassluis - Jong FC Volendam  3-2 (1-2)
Spakenburg - ASWH  1-0 (1-0)
HHC Hardenberg - Koninklijke HFC  3-0 (0-0)
Jong Sparta - IJsselmeervogels  2-3 (2-1)
Katwijk - Scheveningen  3-2 (0-1)
Noordwijk - Rijnsburgse Boys  3-3 (1-1)
De Treffers - Quick Boys  1-3 (0-1)
TEC - Kozakken Boys  0-2 (0-2)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de tweede divisie.