Nieuws

Hoofdklasse B: ACV verslaat koploper Eemdijk

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

25 januari 2020

In een wedstrijd met weinig tot geen kansen heeft ACV koploper Eemdijk pootje gelicht. De gasten uit Assen hadden het grootste deel van de wedstrijd het beste van het spel en het meeste balbezit, maar echte kansen leverde dat niet op. Ver in de tweede helft zorgde de razendsnelle Matthijs Hardijk via een counter voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Eemdijk zette daarna nog wel aan, maar doelman Morten Otto kwam niet in problemen.

 

Matthijs Hardijk (midden) heeft ACV aan de leiding gebracht.
Foto: Ferry Tóth


Staphorst maakte korte metten met zondagclub Purmersteijn. Het werd maar liefst 6-0, Martijn Brakke nam er twee voor zijn rekening. Door de overwinning heeft Staphorst de eerste stek van Eemdijk overgenomen. De 'Diekers' staan nog wel tweede (op twee punten), gevolgd door ACV (daar weer twee punten achter). HZVV moet ietsje afhaken, na de 2-1 nederlaag tegen De Dijk.

 

Mark Schra (17) van Staphorst troeft Daniël Schermer, de aanvoerder van Purmersteijn, af.
Foto: Henk Timmerman

 

Sportclub Genemuiden is in eigen huis tegen een zeperd aangelopen. Het middenmootduel tegen Berkum eindigde in een 0-3 overwinning voor de ploeg uit Zwolle. Johnsen Bacuna zorgde in de eerste helft met twee doelpunten voor het verschil. Chris van der Meulen gooide in de tweede helft de deur definitief in het slot.

 

Kay Velda (links) en Matthias Breman van Genemuiden proberen gezamelijk Jonathan van Marle (Berkum) de doorgang te beletten.
Foto: Rainer Fröhlich


De Dijk heeft dus hele goede zaken gedaan. De Amsterdammers zijn Purmersteijn gepasseerd en staan nu dertiende, twee punten achter Flevo Boys dat (nog) op de veilige twaalfde plaats staat. De Emmeloorders wonnen van hekkensluiter Buitenpost (0-2) en behouden een gaatje van twee punten met de problemenzône.

Ook DETO Twenterand pakte drie punten. Het won met 1-3 van Volendam, maar een stijging in het klassement heeft dat niet veroorzaakt. Wel hijgt DETO nu Purmersteijn in de nek.

 

Eemdijk - ACV  0-1 (0-0)
SC Genemuiden - Berkum  0-3 (0-2)
Staphorst - Purmersteijn  6-0 (2-0)
Swift - NSC Nijkerk  2-2 (1-2)
Urk - SDC Putten  3-0 (1-0)
Volendam - DETO Twenterand  1-3 (1-2)
Buitenpost - Flevo Boys  0-2 (0-1)
De Dijk - HZVV  2-1 (1-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse B.