Nieuws

Hoofdklasse A: Sportlust '46 wint topper van AZSV

Nabeschouwing
Hoofdklasse
Competitie

 

25 januari 2020

De topper tussen de nummers drie (Sportlust '46) en twee (AZSV) is een prooi geworden voor de thuisclub. Sportlust kwam al na drie minuten op voorsprong door Martijn Jansen en gaf deze niet meer uit handen. Na ruim een uur verdubbelde Rick Wils de marge. Even leek het nog spannend te worden toen Martijn Jansen de bal in het eigen doel werkte, maar een minuut later zorgde Mark van der Weijden voor de beslissing. Het doelpunt van Nick van Breugel kwam te laat voor AZSV om er nog een gelijkspel uit te kunnen slepen. En door de overwinning staat Sportlust '46 nu weer tweede, achter DHSC dat met 2-1 van ARC won.

 

Deen van Embricqs (links) ziet zijn aanvalspoging stranden in de handen van AZSV-doelman Jasper te Kluize. Jonathan Goosen kan opgelucht ademhalen. 
Foto: Website Sportlust '46 (Arie Verhagen)SC Feyenoord is opgeklommen naar de vierde plaats. De Rotterdammers van Zuid versloegen Jodan Boys met 3-1 en wippen over ARC heen. Dat deed Achilles Veen ook. Het won met 5-2 van DUNO Doorwerth en vindt zich nu terug op de vijfde plaats. DUNO is inmiddels in de problemen gekomen. Het staat nog net boven de p/d-streep, met een puntje meer dan Rijsoord dat met 0-3 won van Achilles '29.

Ook Spijkenisse pakte drie punten door van Smitshoek te winnen (0-3) en is over FC 's-Gravenzande heen gegaan, ondanks dat die laatste ploeg een punt pakte tegen Capelle. 's-Gravenzande staat nu op een degradatieplaats, net als Achilles '29. Maar de Groesbekers zijn met slechts één punt al zo goed als gedegradeerd.

 

Achilles Veen - DUNO D.  5-2 (3-1)
Capelle - FC 's-Gravenzande  3-3 (1-2)
DHSC - ARC  2-1 (1-0)
FC Rijnvogels - Zwaluwen  2-1 (1-0)
Smitshoek - Spijkenisse  0-3 (0-1)
Sportlust '46 - AZSV  3-2 (1-0)
Achilles '29 - Rijsoord  0-3 (0-1)
SC Feyenoord - Jodan Boys  3-1 (0-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de hoofdklasse A.