Nieuws

Derde divisie: Motor van Sparta Nijkerk hapert

Nabeschouwing
Derde divisie
Competitie

 

25 januari 2020

Voor de tweede achtereenvolgende week heeft Sparta Nijkerk niet weten te winnen. Vorige week verloor de koploper met 2-1 van Barendrecht, vandaag kwam de ploeg thuis tegen SteDoCo niet verder dan 3-3, ondanks een 3-1 voorsprong. De twitteraar van Sparta noemde het een 'zeer duur puntverlies', want de voorsprong op het wel winnende DVS '33 Ermelo bedraagt nog maar acht punten.

 

Voor Spartaan Thomas van der Wal (20) is de bal buiten bereik. Jason Wall (SteDoCo) controleert.
Foto: Arjen Gerritsma


DVS '33 behaalde tegen Ajax een zwaar bevochten overwinning die pas ver in de blessuretijd vorm kreeg. Olivier Pilon scoorde 3-2 vanuit een rebound nadat de keeper van Ajax de bal niet onder controle had gekregen. De Ermeloërs lopen zodoende twee punten in, maar het gat naar de kop is nog steeds erg groot.

 

Marouane Bakour mist namens Barendrecht een uitgelezen kans, alleen voor Ter Leede-keeper Daan Prins. Later zou hij het openingsdoelpunt scoren.
Foto: Cees Bakker


En naast DVS '33 is ODIN '59 ook een kaper op de kust. De Heemskerkers hebben vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen en de laatste twee met grote cijfers. Vorige week werd Ter Leede met 8-0 vermorzeld, vandaag kreeg DOVO in eigen huis met 0-4 op de broek. ODIN stijgt een plaatsje ten koste van Harkemase Boys, dat de verre reis naar Hoek slechts beloond zag worden met een puntje (1-1).

 

Hoek-aanvoerder Rik Impens scoort de gelijkmaker tegen Harkemase Boys vanaf de strafschopstip.
Foto: Patricia Maljaars


Onderin heeft DOVO dus geen kans gezien om in te lopen op VVSB, dat niet in actie hoefde te komen. ONS Sneek is DOVO wél drie punten genaderd. De Friezen wonnen verrassend van FC Lisse en ook nog eens met sprekende cijfers: 4-1. De Snekers zijn door de driepunter van de laatste plaats af. Die hebben ze over gedaan aan VVOG dat met 5-0 afgestraft werd door Excelsior '31. Hielke Penterman scoorde vier keer en had één assist.
De Harderwijkers moeten gaan knokken met ONS Sneek en DOVO om aan het einde van het seizoen niet op de laatste plaats te staan. Meer dan de nacompetitie lijkt er niet meer in te zitten.

 

Nick Kleen (ONS Sneek) legt aan voor een schot. David Verweij (3) van FC Lisse probeert het te blokkeren.
Foto: MJFotografieHv

 

DOVO - ODIN '59  0-4 (0-1)
DVS '33 Ermelo - Ajax  3-2 (2-0)
Excelsior '31 - VVOG  5-0 (2-0)
Hoek - Harkemase Boys  1-1 (1-1)
Ter Leede - Barendrecht  0-3 (0-1)
Jong Almere City FC - GOES  4-4 (3-3)
ONS Sneek - FC Lisse  4-1 (1-0)
Sparta Nijkerk - SteDoCo  3-3 (2-0)

 

Klik hier voor de uitslagen- en standenpagina van de derde divisie.